Tokat İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

18.12.2017 - 16:22 | Son Güncellenme:

.

İzmirde Okul Müdürünün Öldürülmesi

TOKAT (AA) - Tokat'ta eğitim sendikaları, İzmir Ödemiş'te okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırıyı "Eğitimciye şiddete dur de" sloganıyla kınadı.

Haberin Devamı

Eğitim-Bir-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen üyeleri 600 Evler'de bulunan okullar kampüsünde ellerinde pankartlarla toplandı. Grup bir süre slogan atarak saldırıyı kınadı.

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Yardımcısı Vahap Gül, grup adına yaptığı açıklamada, "Eğitimcileri hedef alan saldırıları kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz. Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir." dedi.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya ise "Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri geleceğimizin baltalandığını, geleceğimizin yok edildiğini görmeleri konusunda uyarmak için buradayız. Çünkü saldırdıkları eğitimciler değil aslında bu ülkenin geleceği. Saldırılan öğretmenlerimiz değil, saldırılan Türk milletinin geleceği." diye konuştu.