Yalova İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

İzmir'de Okul Müdürünün Öldürülmesi

18.12.2017 - 19:38 | Son Güncellenme:

.

İzmirde Okul Müdürünün Öldürülmesi

YALOVA (AA) - Yalova'da eğitimciler, İzmir'in Ödemiş ilçesinde Okul Müdürü Ayhan Kökmen'in silahlı saldırıyla öldürülmesini protesto etti.

Haberin Devamı

Cevdet Aydın Parkı'nda bir araya gelen Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesi üyeleri, Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öldürülmesi ile Iğdır'da yaşanan şiddet olayını kınadı.

Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Uğur Hakan Tan, eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu ifade etti.

Sebebi ne olursa olsun, İzmir Ödemiş'te iki lise öğrencisinin okul yöneticisini öldürmesinin, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesi olduğunu dile getiren Tan, şunları kaydetti:

"Aynı gün Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci ise saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğramış, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alınmıştır. Öğretmenimize acil şifalar diliyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya ve kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir."