Ekonomi İzmir'de piyango bayilerinden hipermarketlere boykot

İzmir'de piyango bayilerinden hipermarketlere boykot

02.12.2016 - 14:28 | Son Güncellenme:

İzmir  Milli Piyango Bayileri Odası Başkanı Çakmak "Hipermarketlerin piyango bileti  satması bayileri işsiz bırakıyor. Vatandaşlarımız bilet için bayileri tercih  etsin. Arkasında hipermarket mührü olan biletlerin amortilerini kabul  etmiyoruz. 'Bileti kimden aldıysanız amortisini oradan değiştirin' diyoruz" dedi.

İzmirde piyango bayilerinden hipermarketlere boykot

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Bayileri Odası Başkanı Paşa Çakmak, hipermarketlerin her yılbaşı öncesi piyango bileti satmasının bayileri işsiz bıraktığını savunarak bu yıl aldıkları kararla marketlerden alınan biletlere çıkan amortileri değiştirmeyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Çakmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı özel çekilişi için biletlerin satışa sunulmasıyla bayilerin de Milli Piyango İdaresine bağlı şubelerin önünde kuyruk oluşturduğunu belirtti.

Bu yıl 60 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiyenin satışları da artırabileceğini ifade eden Çakmak, İzmir'de 270 kadın ve 460 engelli olmak üzere bin 370 bayinin heyecanla bugünü beklediğine dikkati çekti.

Şans oyunu çeşitlerinin artması nedeniyle piyango biletine eski talebin olmadığını, bu nedenle Anadolu genelinde çok sayıda bayinin faaliyetine son verdiğini dile getiren Çakmak, şöyle konuştu:

"Piyango bayilerinin para kazandığı tek dönem yılbaşı öncesidir. Piyangoculuktan başka bir iş yapması mümkün olmayan engelliler, yaşlılar ve geçimini bu işi yaparak sağlamaya çalışan kadınlar, bütün yıl bu dönemi bekliyor. Bu yıl da 60 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiyenin bilet satışlarını artıracağını düşünüyoruz. Piyango biletinin diğer şans oyunlarına göre çıkma olasılığının daha yüksek olması ve yılbaşında bir gelenek olması da satışları olumlu etkiliyor."

Haberin Devamı

HİPERMARKETLERE BİLET TEPKİSİ

Çakmak, son yıllarda hipermarketlerin de yılbaşı bileti sattığına, bunun bayiler tarafından tepkiyle karşılandığına vurgu yaptı.

Bir sosyal yardım olarak görülmesi gereken bilet satışına büyük sermayenin el atmasına karşı olduklarını aktaran Çakmak, şöyle devam etti:

"Tüm tepkilere rağmen bazı hipermarketler bilet satışına ısrarla devam ediyor. Hipermarketlerin piyango bileti satması bayileri işsiz bırakıyor. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. Vatandaşlarımız bilet için bayileri tercih etsin. Bileti marketten değil bayisinden almanın sosyal faydalarını anlatmaya çalışıyoruz. Geçen yıl hipermarketlerden alınan biletlere çıkan amortileri değiştirmeyeceğimizi ifade etmiştik. Bayilerimiz de çoğunlukla bu karara uydu. Bu yıl da aldığımız kararla arkasında hipermarket mührü olan biletlerin amortilerini kabul etmiyoruz. 'Bileti kimden aldıysanız amortisini oradan değiştirin' diyoruz."

Anadolu'daki küçük yerleşim bölgelerinde bayilerin kapanması nedeniyle bilet sıkıntısı yaşanabileceğini anlatan Çakmak, buna önlem olarak bir kargo şirketiyle anlaşma yaptıklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Vatandaşların bayilerden kargo yoluyla bilet alabileceğini anlatan Çakmak, geçen yıl başlattıkları engelli vatandaşlara bilet götürme uygulamasına bu yıl da devam edeceklerini kaydetti.