Ege İzmir’de trafiği 3 bin akıllı cihaz yönetecek

İzmir’de trafiği 3 bin akıllı cihaz yönetecek

01.05.2017 - 04:25 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımına akıllı cihazlarla düzen getirecek. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile yapılacak protokolden sonra faaliyete geçecek sistem, vatandaşın günlük yaşamını kolaylaştıracak

İzmir’de trafiği 3 bin akıllı cihaz yönetecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, akıllı cihazlarla kent ulaşımına düzen getirecek çevreci ve engelli dostu ‘Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi’nin kurulum çalışmalarında sona geldi. Geçen yıl Amsterdam Intertraffic Fuarı’nda tüm kategoriler arasındaki en iyi proje ödülünü kazanan sistem, trafik mühendisliği açısından büyük önem taşıyan verileri elde etmenin dışında, İzmirlilerin günlük yaşamlarını da kolaylaştıracak.

Haberin Devamı

Kent genelindeki birçok bölgede altyapı çalışmaları tamamlanan ve halk arasında ‘Akıllı Trafik Sistemi’ olarak bilinen ‘Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi’nin hayata geçmesi için artık her şey hazır.

24 saat kontrol edilecek

İzmir’in kent içi ulaşımdaki ana akslarını oluşturan tüm cadde, bulvar ve kavşakları izleme, denetleme ve trafiği yönlendirme imkanı sunan sistemin kontrol edileceği İzmir Ulaşım Merkezi’nde kurulum işlemi tamamlandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile imzalanacak protokolün ardından denetim faaliyetleri de resmen başlayacak. İzmir’in tüm ana arterlerini 24 saat kontrol ve denetim altında tutacak, kayıt altına alacak ve trafiği yönlendirecek donanıma sahip İzmir Ulaşım Merkezi’nde operatörler, trafik mühendisleri ve bilişim uzmanlarından oluşan bir ekip görev yapacak. Türkiye’de bugüne dek trafik alanındaki en büyük ve en kapsamlı yatırım niteliğindeki ‘Tam Adaptif Trafik Yönetim, Denetim ve Bilgilendirme Sistemi’ 3 bin civarında akıllı cihazla kentin ulaşımına düzen getirecek. Kurulan sistemle birlikte kent genelinde bulunan 402 sinyalize kavşak adaptif sisteme bağlanırken, bu sayıyı 900 kavşağa kadar çıkarabilecek altyapı oluşturuldu.

Haberin Devamı

1500 otobüse kamera

Trafik ihlallerinin denetlenmesi için 163 adet ‘Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi’, 116 adet ‘Park İhlal Tespit Sistemi’, 12 güzergahta ise hız koridoru şeklinde çalışan ‘Hız İhlal Tespit Sistemi’ kuruldu. 1500 otobüse kamera izleme sistemi, kablosuz 3G data bağlantı sistemi ve yolcu sayım sistemi yerleştirildi. 164 itfaiye ve 100 ambulans aracına kavşaklarda öncelik sistemi kuruldu. Ayrıca 110 noktada ‘Trafik İzleme Kamerası’, 30 noktada ‘Meteoroloji Ölçüm Sistemi’, 16 noktada ‘Gabari Ölçüm Sistemi’ kuruldu. Trafik yoğunluk bilgilerinin oluşturulabilmesi için 209 adet ‘Trafik Ölçüm Sensörü’ ve bu bilgiler ile diğer trafik bilgilerinin sürücülere iletilebilmesi için 48 adet de ‘Değişken Mesaj Sistemi’ (DMS) ve 60 adet Otopark Bilgilendirme Ekranı devreye alındı.