İzmir İZMİR’DE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

İZMİR’DE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

18.04.2015 - 12:18 | Son Güncellenme:

.

İZMİR’DE ULUSLARARASI ÇOCUK ŞENLİĞİ BAŞLADI

Bu yıl İzmir’in Gaziemir ilçesinde 18’incisi düzenlenen, Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne 9 ülke ile birlikte Sinop’tan katılan çocuklarda gelmeye başladı. Onur konuğu Azerbaycan’dan gelen çocuklar ise ailelere dağıtıldı.
Bu yıl 20-26 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 18. Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılacak konuk çocuklar gelmeye başladı. Gaziemir ile özdeşleşen ve beş yıldır profesyonel bir anlayışla organize edilen şenliğe, bu yıl Azerbaycan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Litvanya, Çin Halk Cumhuriyeti, Romanya, KKTC, Rusya, Makedonya ile Sinop ilinden çocuklar katılıyor. Şenlik boyunca kentte kalan çocuklar, Gaziemirli ailelerin misafiri olacak.
İLK KONUK AZERBAYCAN
Bu yıl 9 ülkeden 250’ye yakın çocuğun katıldığı şenliğin ilk konuğu Azerbaycan oldu. Şenliğin onur konuğu ülke Azerbaycan’dan gelen konuk çocuklar, belediye personeli tarafından kendilerini misafir edecek ailelere dağıtıldı. 18 yıldır şenliğe aralıksız katılan Azeri çocuklar, yıllardır yanlarında kaldıkları aileler ve onların çocuklarıyla buluştu, hasret giderdi.
Şenliğin geçmişi hakkında
İlki, 1996 yılında gerçekleştirilen Gaziemir Uluslararası Çocuk Şenliği, 1999 yılında deprem felaketi ve 2003’teki Irak Savaşı dışında, 17 yıldır gerçekleştiriliyor. Şenliğe bugüne kadar 24 ayrı ülkeden 6 bine yakın konuk çocuk katıldı. Şenliğin şarkısı, logosu ve maskotu da bulunuyor.