Gündem İzmir’de ‘yeni bakan’ formülü

İzmir’de ‘yeni bakan’ formülü

08.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin kalelerinden İzmir 1. bölgede, Ak Parti, 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayan Binali Yıldırım yerine Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu liste başı yaptı. Nükhet Hotar ile Tansu Çiller’in eski danışmanı Hüseyin Kocabıyık’ın Ak Parti’den yarışa girdiği kentte, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ve eski sendikacı Musa Çam, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, HDP ise eski Genel Başkanları Ertuğrul Kürkçü ile yarışacak.

İzmir’de ‘yeni bakan’ formülü


HDP’nin kalesi Diyarbakır’da ise Bingöllüler yarışacak. Tarım Bakanı Mehdi Eker’in yerine Bingöllü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile oy arayan Ak Parti, mevcut milletvekili Oya Eronat ve eski milletvekili Abdurrahman Kurt’u aday gösterirken, bölgenin önemli ailelerinden olan Ensarioğlu ve Haşimi ailesinden birer aday da listesine aldı. HDP ise Bingöllü Grup Başkanvekili İdris Baluken’in yanı sıra, milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Altan Tan’ın yanı sıra Diyarbakır’ın eski müftüsü Nimetullah Erdoğmuş ve Ezidi Feleknas Uca ile yarışa girdi.

Haberin Devamı

Akdoğan’ın rakibi Önder

Ankara 1. bölgede Dolmabahçe açıklamasında aynı toplantıda buluşan, çözüm sürecinin en etkin isimleri Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile İmralı heyetinden İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder rakip oldu. CHP; İsmet İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan, MHP ise Alpaslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş ile oy arayacak. Ankara 2. bölgede ise Ak Parti, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler’i liste başı yaptı. MHP’de Şefkat Çetin, CHP’de Şenal Sarıhan, HDP’de Mahmut Menduh Uyan, İşler’in rakipleri oldu.