Ankara İzmir'den İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

İzmir'den İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

10.08.2017 - 15:22 | Son Güncellenme:

Hac ibadetini yerine getirecek 2 bin 438 kişiden 349'u Adnan Menderes Havalimanı'ndan kutsal topraklara uğurlandı

İzmirden İlk Hac Kafilesi Uğurlandı

İZMİR (AA) - İzmir'den hac ibadetini yerine getirecek olan 2 bin 438 kişiden 349'u Adnan Menderes Havalimanı'ndan kutsal topraklara uğurlandı.

Haberin Devamı

Kentten kutsal topraklara ilk gidecek ilk kafile için Adnan Menderes Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde tören düzenlendi. Törende, Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Törende konuşan İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, bu yıl ülke genelinde 80 bin hacı adayının yolculuğa çıkacağını ve bu adayların yüzde 51'nin kadın yüzde 49'unun erkek olduğunu kaydetti.

Hacı adaylarının bin 464'ü Diyanet işleri Başkanlığının (DİB) organizasyonu, 974'ünün ise özel firmalar aracılığıyla kutsal topraklara uğurlayacaklarını belirten Muslu, "İnşallah hacı adaylarımızın sağ salim bir şekilde hac görevlerini yaparak yeniden vatanlarına, aile ve çocuklarına kavuşmalarını diliyorum." diye konuştu.

- 5 yaşında hacı adayı

Haberin Devamı

İzmir'den hacı adaylarının 834'ünün kadın, 630'unun erkek olduğunu ifade eden Muslu, en küçük hacı adayının 5 yaşındaki Azra Mihriban Polat isimli kız çocuğu olduğunu aktardı.

Kutsal topraklara eşiyle birlikte giden adaylardan Hulusi Hatipoğlu (55), 6 yıldır hasretle bekledikleri kuranın çıkmasından sonra uyuyamadıklarını belirtti. Çok mutlu olduklarını dile getiren Dirlik, "Çok heyecanlıyım. Konuşmak bile zor geliyor." dedi. Eşi Havva Hatipoğlu ise (54), "Bir haftadır uykumuz bile yok. Çok heyecanlıyız. İlk defa gidiyoruz. Allah inşallah herkese nasip eder." diye konuştu.

Yedi yıldır hac ibadetini yerine getirmek için bekleyen Yalçın Mıkçı (57) ise " Çok güzel bir duygu. Allah bugünleri bize nasip ettiği için çok duygulandım. Şükürler olsun Rabb'ime. İnşallah herkese nasip olur. Tüm hacı adaylarına kutsal yolculukta Allah yardım etsin." dedi.

Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni dolduran yüzlerce vatandaş, duygu dolu vedalaşmaların ardından yakınlarını kutsal topraklara uğurladı.

Tören sırasında bazı hacı adayları ile yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile havalimanından sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Balta da katıldı.