Ege İzmir, dünyayla birlikte koştu

İzmir, dünyayla birlikte koştu

08.05.2017 - 04:09 | Son Güncellenme:

Omurilik felçlilerinin tedavilerine katkı amacıyla düzenlenen Wings For Life World Run Koşusu’na, 36’sı omurilik felçlisi sporcunun yanı sıra 6 bin kişi katıldı. Koşunun geliri, kök hücre çalışmalarında kulanılacak

İzmir, dünyayla birlikte koştu

OMURİLİK felçlilerinin tedavilerine katkı sağlamak amacıyla, tüm dünya ile aynı anda başlayan Wings For Life World Run koşusu, saat 14.00’te Kültürpark Fuar İzmir Lozan Kapısı’ndan dünya ile aynı anda start aldı. Koşuya yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Katılım bedeli 80 lira

Yarışa katılan 36 omurilik felçlisi tekerlekli sandalyeli sporcu da oluşturulan ekipler tarafından itilerek yarışa dahil oldu. Yarışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, oyuncu Ayşe Tolga ve Müjde Uzman da katıldı. Koşunun geliri ve yapılan bağışlar, doğrudan Wings For Life Vakfı’na aktarılarak omurilik zedelenmelerinin tedavi araştırmalarında kullanılıyor. Katılım bedeli 80 TL olarak belirlenirken, arzu edenler yarışmadı ama bağış yaptı. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, büyük katılımdan duyduğu mutluluğu dile getirdi.