Ege İzmir Ekonomi’nin gurur tablosu

İzmir Ekonomi’nin gurur tablosu

23.10.2017 - 05:13 | Son Güncellenme:

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Doğu Avrupa ve Orta Asya’daki 2.938 üniversite içinde akademisyenlerinin makalelerine en çok atıfta bulunulan 76. akademik eğitim kurumu oldu.

İzmir Ekonomi’nin gurur tablosu

Uluslararası derecelendirme kuruluşu QS University Ranking tarafından 2018 yılı bölgesel sıralamasında İEÜ, öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısında da 104. sıraya yükseldi. İEÜ, genel sıralamada 201- 250 arasında yer aldı.

Hedef ilk 500

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, hedeflerinin dünya genelindeki ilk 500 üniversite arasında yer almak olduğunu belirtti, “2001 yılında üniversiteyi kurduğumuzda dünyada en iyi eğitim nerede ve nasıl verildiğini inceledik. Öğrenci odaklı olacağımızı söyledik. Öğrencilerimizin girişimci olmalarını, yenilikçi olmalarını sağlayacağız demiştik. Başarılı bir dünya üniversitesi olacağımızı belirtmiştik. Aldığımız sonuç, bu hedefte doğru adımlarla ilerlediğimizi gösteriyor” dedi. Başkan Demirtaş geriden kalan 17 yıl içinde başarılara ve yeni yatırımlara imza attığını kaydetti.