Ege 'İzmir gibi bir yaşam için İnce’ye oy verin'

'İzmir gibi bir yaşam için İnce’ye oy verin'

20.06.2018 - 03:02 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; muhtarlar, STK, sendika ve oda temsilcileriyle bir araya geldi, “İzmir gibi yaşamak istiyorsanız, Muharrem İnce’ye oy vereceksiniz” dedi

İzmir gibi bir yaşam için İnce’ye oy verin

SEÇİMLERE sayılı günler kala İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde; muhtarlar, STK, sendika ve oda temsilcileriyle bir araya geldi. Programa İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, milletvekili adayları ve örgüt mensupları da katıldı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ilk olarak, “İzmir’de bulunmaktan, sizlerle birlikte aynı atmosferi teneffüs etmekten son derece mutluyum. Türkiye’nin göz bebeği, dünyada yıldızı parlayan İzmir. Her türlü düşüncenin ifade edildiği, insan haklarına saygı duyan, doğanın korunması için her türlü çabayı gösteren İzmir. Bir tarım, üniversite, turizm, sanayi, edebiyat kenti olan İzmir. İzmir’in milletvekili adayı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Muhtarlara vaatler

Muhtarlara seslenen Kılıçdaroğlu, “CHP olarak muhtarların var olan sorunlarını çözmeyi ve onlar için ne düşündüğümüzü söylemeyi istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yapılan ilk seçim muhtarlık seçimidir ve bu nedenle demokrasinin temel taşıdır. Muhtarlık Temel Kanun Tasarısı hazırladık. Yasal olarak muhtarlık mekanı düşünüyoruz. Belediye meclisinde mahalleyle ilgili bir karar alınırken muhtarın söz ve karar hakkı olacak. Muhtarlık kurumuna da bir bütçe tahsis edeceğiz. Türkiye’de binlerce muhtarımız var ve onlardan oy istiyorum. Olumlu bir şekilde muhtarlık yapacaksanız oyunuzu CHP’ye vereceksiniz” dedi. Sivil toplum kuruluşlarının da tıpkı siyasi partiler gibi toplumun vazgeçilmez unsurları olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “STK’ların varlığı ve gücü demokrasinin gücüdür. STK’ların güçlenmesi çok önemli. Çünkü gönüllü çalışıyorlar” dedi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

Ailelerinize söyleyin

“Biz gerçek anlamda halkın partisiyiz. Taşeron işçinin derdini kim dile getirdi? Eğer bugün kısmen kadro aldıysa, o işçilerden oy bekliyorum. Asgari ücret ayda bin 500 lira olacak dediğimde kıyameti kopardılar. Tüm belediyelerimiz net yaptı. Sizler, İzmir’de rahat edebilirsiniz. Ama geldiğiniz topraklarda aileleriniz var, onlara, ‘Siz de İzmir gibi yaşamak istiyoruz diyorsanız, CHP’ye Muharrem İnce’ye oy vereceksiniz’ diyeceksiniz.”