Ege İzmir’i, dünyaya anlattı

İzmir’i, dünyaya anlattı

02.07.2017 - 03:43 | Son Güncellenme:

Londra’da Dünya Bankası ve The Economist tarafından düzenlenen Bağımsız Kentler Konferansı’nda İzmir’i anlatan Büşükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ardından canlı yayına katılıp ünlü Financial Times’a röportaj verdi

İzmir’i, dünyaya anlattı

Dünya Bankası Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile ünlü İngiliz dergisi The Economist’in birlikte düzenlediği Bağımsız Kentler Konferansı Londra’da gerçekleştirildi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından peşpeşe en yüksek rating notlarını almayı başaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, konferansın onur konuğuydu. The Crystal Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve uluslararası pek çok şirketin üst düzey yöneticilerinin katıldığı konferansta konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden biriyken, bugün dünyanın önemli rating kuruluşlarından en yüksek notları almayı başarmış bir belediye haline geldiniz. Bu başarının formülü nedir” sorusuna, “Çok çalıştık, tasarruf ettik, finans dengemizi iyi kurduk ve hayali projeler yerine ayakları yere basan, kentin gerçek ihtiyaçlarına yönelik projelere yoğunlaştık” yanıtı verdi.

Haberin Devamı

Sağlıksız yapılaşma

Başkan Kocaoğlu, “Günümüzün ekonomik şartları altında, şehrinizde karşılaşmış olduğunuz en büyük sorunlar nelerdir” sorusunu ise, “Sağlıksız yapılaşma ve çarpık kentleşme” diyerek yanıtladı.

Harikülade öykü

Avrupa’nın 300 yılda gerçekleştirdiği kırsaldan kente dönüşümü Türkiye’nin 40-50 yıla sığdırmaya çalıştığını vurgulayan Kocaoğlu, kentsel dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini söyledi. The Economist’in ‘Şehirler Ekonomisti’ Roxana Slavcheva’nın yönettiği oturumda, Kolombiya’nın ikinci büyük kenti Medellin’in Belediye Başkanı Federico Gutierrez ile birlikte yer alan Başkan Aziz Kocaoğlu, finans ve yatırım gücü ile tasarım kenti hedefi ve çevre yatırımlarına kadar pek çok alanda İzmir’i anlattı. IFC Avrupa ve Asya Direktörü Tomasz Telma, İzmir’in harikülade bir öykü yazdığını belirtti, “İzmir’i dünyanın önemli büyük şehirlerine örnek gösterebiliriz” dedi.

Haberin Devamı

Canlı yayına konuk oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konferanstaki konuşmasının hemen ardından IFC’nin canlı yayınında kentin önemli yatırımlarını ve hedeflerini anlattı. Kalkınmanın topyekün olması gerektiğinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, “13 yıldır uyguladığımız politikaların bugün Londra’da bir başarı öyküsü olarak anlatılması, beni gerçekten onurlandırdı” diye konuştu. Kocaoğlu, dünyaca ünlü ekonomi gazetesi Financial Times gazetesine de bir röportaj verdi.

Kimler katıldı?

KATILIMCILAR arasında IFC Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos, Dünya Bankası Baş Ekonomisti Paul Romer, C40 CEO’su Mark Watts, Melbourne Belediye Başkan Vekili Arron Wood, Rio De Janeiro Eski Belediye Başkanı Eduardo Paes, Lagos Eyalet Valisi Akinwunmi Ambode, Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa, McKinsey Global Institute sahibi Jaana Remes, Umbrellium kurucu ortağı Usman Haque, Inmarsat Enterprise Başkanı Paul Gudonis, Filipinler Quezon Belediye Başkanı Herbert Bautista ve Bhubaneswar Baykan Yardımcısı Krishan Kumar da vardı.

Büyükelçi Bilgiç’e ziyaret

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Londra mesaisindeki son durağı, Türkiye Büyükelçiliği oldu.
Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve Başkan Kocaoğlu, Türkiye-İngiltere ilişkileri ve İzmir üzerine sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.