Ege 'İzmir için çalışalım'

'İzmir için çalışalım'

18.11.2017 - 05:13 | Son Güncellenme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, “Yıllardır herkesin hayalinde olan bu projenin merkezinin İzmir olması için biz de gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi

İzmir için çalışalım

AK Parti’nin İzmir milletvekilleri, yerli otomobilin üretim yerinin seçim bölgeleri olması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar, Mahmut Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık, Necip Kalkan, İbrahim Turan, Kerem Ali Sürekli adına yerli otomobilin üretim yerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerli araç üretim merkezinin İzmir olması adına yaptığı girişimleri memnuniyetle karşıladıklarını, kenti kalkındıracak, cazibe merkezi haline getirecek her projeyi destekleyeceklerini ve ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Böyle bir konuda işbirliği yapma isteğinin takdir edilmesi gerektiğini kaydeden Dağ, “Biz yıllardır şehrimiz için partiler üstü politikalar benimsenmesi gerektiğini dile getiriyoruz ve arzu ediyoruz. Aziz Bey’in biraz geç de olsa bu konuda ilerleme kaydetmesi bizleri sevindirmiştir” ifadesini kullandı.

‘Gerekeni yapacağız’

Yerli otomobilin illerinde üretilmesi için İstanbul, Ankara, Bursa Eskişehir, Adana, Kayseri, Malatya, Hatay, Kütahya, Kastamonu, Bursa, Konya, Sakarya, Manisa, Kocaeli, Van, Elazığ, Erzurum ve Gaziantep şehirlerinin temsilcilerinden talep geldiğini hatırlatan Dağ, bu kentler arasında İzmir’in de olmasının önemli olduğunu vurguladı. Dağ, açıklamasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Yıllardır herkesin hayalinde olan bu projenin merkezinin İzmir olması için biz de gerekli girişimlerde bulunacağız. Görüyoruz ki, Aziz Bey’in şahsı bu projenin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunu idrak etmiştir fakat maalesef CHP’nin geneli hakkında aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Aziz Kocaoğlu’nun bu proje adına yapması gereken ilk şeyin kendi partisini ikna etmesi olduğunu düşünmekteyiz.

Yatırım yapacak ‘beş babayiğit’ karar aşamasında üretim merkezlerinin sağlayacağı avantajları, yerel yönetimlerin kolaylaştırıcı imkânlarını ve yerel yönetime olan güvenilirliği göz önünde bulunduracağı kanaatindeyiz. Bilindiği gibi şu aşamada yer belirleme gibi bir durum söz konusu değildir. Yer belirleme ile ilgili yapılacak çalışmaların takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Hamza Dağ, yerli otomobilin üretim projesinin iki faz şeklinde uygulanacağını, birinci fazda 2019’a kadar prototipin üretilmesi, ikinci fazda ise üretim süreçlerinin hayata geçirilmesi ve nihai ürünün ortaya çıkmasının planlandığına işaret etti.