Ege İzmir ile Diyarbakır birlikte kazanabilir

İzmir ile Diyarbakır birlikte kazanabilir

24.05.2017 - 05:56 | Son Güncellenme:

BASİFED Başkanı Akgerman, TÜRKONFED tarafından Diyarbakır’da düzenlenen toplantıda, “Yatırım köprüsünü ortak irade ve çalışma azmi ile kurabiliriz” dedi

İzmir ile Diyarbakır birlikte kazanabilir

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen 39. Girişim ve İş Dünyası Konseyi’nin ardından, İzmir ve Diyarbakırlı iş insanlarının ortak projelere imza atabileceğini söyledi. BASİFED Başkanı Akgerman, yerel kalkınmanın ön plana çıktığı günümüzde İzmir ve Diyarbakır’ın gerçekleştirilecek ortak projelerle ekonomik büyümelerine ivme katabileceklerini, işsizliğe çare bulunabileceğini anlattı.

Hizmet sektörüne yatırım

Son dönemde öne çıkan hizmetler sektörünün, özellikle Diyarbakır ve çevresindeki işsizliğin azaltılmasında itici bir güç olabileceğine işaret eden Akgerman, “Diyarbakır, hükümetimizin açıkladığı Cazibe Merkezi Programı içinde yer alıyor. Diyarbakır ve İzmir, özellikle genç işsizliğin en yoğun olduğu bölgeler. Çağrı merkezleri başta olmak üzere hizmet sektörüne yatırımlar yapılarak, işsizliğe çare bulunabilir. İzmir halen 9 üniversitesi, sağlık kurumları, teknoparkları ile de ön plana çıkmaktadır. Bu alanda sağlık kurumlarının ihtiyaç duyduğu yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasında ortak projeler geliştirilebileceğini düşünüyorum. Tarımda da İzmir ve Ege Bölgesi’nin bilgi birikimi bu bölgeye taşınabilir. Bu bölgede kiralanacak tarım arazilerinde, bölge insanına istihdam yaratılarak, ihracata dönük tarımsal üretim gerçekleştirilebilir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘Eleman ihtiyacı mesleki eğitimle karşılanır’

Levent Akgerman, yine hazır giyim başta olmak üzere istihdama dönük olarak birçok sektörde bu yatırımların yapılabileceğini vurguladı. Akgerman, Turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacının da, verilecek mesleki eğitimlerle karşılanabileceğini kaydetti.