Ege İzmir’in hizmete çok ihtiyacı var

İzmir’in hizmete çok ihtiyacı var

16.07.2018 - 01:11 | Son Güncellenme:

İzmir’in önemli bir ihracat kenti olduğunu vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Hizmete, burayı iyi anlayacak insanlara ihtiyacımız var. İhracatı daha fazla katma değerli hale getirmeliyiz” dedi

İzmir’in hizmete çok ihtiyacı var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’de, bakanlığıyla ilgili sektör temsilcileriyle Kaya Thermal Otel’de bir araya geldi. ‘Tarım ve Orman Sektörü ile Buluşma’ toplantısında konuşan Bakan Pakdemirli, “Türkiye artık başkanlık sistemiyle yönetiliyor ve eskisi gibi ayaklarımızda ellerimizde prangalar yok. Çiçeği burnunda bakan olarak söylüyorum, çok şey fark etti. Bürokrasimiz azalacak. Çok daha hızlı olacağız. Yeni sisteme en çabuk bakanlık bürokratları alışacak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in önemli bir ihracat kenti olduğunu da söyleyen Bekir Pakdemirli, “Daha fazla gelir getirmemiz lazım” vurgusunu yaptı.

Pakdemirli, tarım ve orman sektörünün sorunlarını el alıp çözeceklerini üreticiyi ezdirmeyeceklerini belirtti, “Beni her yerde göreceksiniz. Ben mutlaka üreticilerle beraber olacağım” dedi.

‘Üreticiyi ezdirmeyiz’

Ege ve İzmir’in verimli topraklara sahip olduğunu, bu topraklardan daha iyi faydalanılabileceğini kaydeden Pakdemirli, “İhracata baktığımızda İzmir’in aldığı pay fena değil, 2.5 milyar dolar ama bizim bunu daha fazla katma değerli hale getiriyor olmamız lazım. Konya kadar toprağı olmayan ülke neredeyse Türkiye kadar milli gelir elde ediyor. Bizim de elimizdeki değerleri daha iyi kullanmanın yollarını bulmamız lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Üretimi sürdürülebilir hale getirmeyi, tarım ihtisas bölgeleri konusunda çalışmayı amaçladıklarını dile getiren Pakdemirli, “Üreticiyi ezdirmememiz lazım. Sorunlar var biliyorum bu sorunları ele alıp çözmemiz lazım, beni her yerde göreceksiniz. Ben mutlaka üreticilerle beraber olacağım” ifadelerini kullandı.

‘Baş tacı edilmeli’

Balık çiftliklerine ilişkin ÇED süreçlerinin kolaylaştırılması, yem fiyatının ucuzlaması, kanatlı et sektöründeki sıkıntıların giderilmesi için çaba göstereceklerini dile getiren Bakan Pakdemirli, “Kooperatif konusu da önemli, bu konuda yurt dışında ve Türkiye’de başarı örnekleri var. Kooperatifleri baş tacı etmemiz lazım” dedi.

‘Dünyada ilk 10’a gireceğiz’

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mahmut Özgener de kentin ihracatının 2017 yılında 2.3 milyar dolara ulaştığını, tütün, kuru meyve, zeytin ve zeytinyağı ihracatında ilk sırada yer aldığını ifade etti. Özgener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2023 yılı hedefleri kapsamında dünyanın en büyük 10 ekonomisine gireceğine inandığını, bunun için İzmir Ticaret Odası’nın da üstüne düşen görevi yerine getireceğini dile getirdi. Buluşmaya, AK Parti İzmir milletvekilleri Atilla Kaya, Ceyda
Bölünmez Çankırı da katıldı.