Ege İzmir'in kraliçeleri 5. kez şampiyon

İzmir'in kraliçeleri 5. kez şampiyon

30.05.2017 - 03:57 | Son Güncellenme:

Kadınlar Futbol 1. Ligi Play Off’da Beşiktaş’ın evinde Ataşehir Belediyespor’a 1-0 yenilmesiyle  bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek formasına ilk yıldızı takmaya hak kazanan  Konak Belediyespor’un kupasının güvenlik gerekçesiyle İzmir’de verileceği açıklandı

İzmirin kraliçeleri 5. kez şampiyon

Futbol Federasyonu, şampiyonluk kupasını pazar günü deplasmanda Trabzon İdmanocağı ile oynayacağı son maçta almayı planlayan kırmızı beyazlı takımın kupa töreninin güvenlik gerekçesiyle yapılmayacağını bildirdi.

Haberin Devamı

‘Bu skandaldır’

Geçen sezon da son maçta Trabzon’a şampiyon olarak gittiklerini ve yine güvenlik gerekçesiyle kupa töreninin yapılmadığını hatırlatan Kulüp Başkanı Zeki Günen, “Şampiyon takıma son maçta kupasının verilmemesi skandaldır” dedi. Geçen sezon şampiyonluk için çekiştikleri Trabzon İdmanocağı ile aralarında sportif rekabetin dışında bir sorun olmadığını belirten Başkan Günen, “Sporun dostluk ve kardeşlik olduğu mesajını verenlerin kupa törenini ertelemesini anlamak mümkün değil” dedi.
Geçen senede aynısı oldu

Kupa töreninin İzmir’de yapılacağını sözlerine ekleyen Günen, “Biz ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde temsil edeceğiz. Artık bazı şeyleri aşmamız gerekiyor” dedi. Teknik direktör Ali Alanç da alınan kararın üzücü olduğunu söyledi. Kadınlar Futbol 1. Ligi’nde geçen sezon da bitime bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen Konak Belediyespor, son hafta yine Trabzon İdmanocağı deplasmanına gitmiş, ancak Futbol Federasyonu, İzmir’deki ilk maçta yaşanan gerginliği gerekçe göstererek kupa törenini yapmamıştı. Trabzonlu yöneticilerin, “Konak’a burada kupa verilirse olay çıkar” şeklinde açıklamalar yapması üzerine töreni erteleyen TFF yetkilileri, mavi beyazlılara kupayı lig bittikten sonra İzmir’de düzenlenen törende vermişti. Bu arada geçen sezon Konak Belediyespor’un 1-0 kazandığı son maçın ardından gerginlik yaşanmış, İzmir temsilcisi yaklaşık 1 saat soyunma odasında mahsur kalmıştı.