Milliyet TatilRSS
16.09.2011 - 14:30 | Son Güncelleme: 16.09.2011-14:39

İzmir'in meşhur Lokma Tatlısı!

Lokma tatlısı çoğumuzun bayılarak yediği şerbetli bir tatlıdır. İzmir lokması olarak bilinen bu tatlının kökeni Osmanlı mutfağına dayanmaktadır.

Sitene Ekle

Lokma tatlısı, un, maya, tuz ve şekerle hazırlanan hamurun sıvı yağda kızartılması ve şerbete batırılarak servis edilmesiyle hazırlanır. Şerbete batırılmadan tüketildiğinde ise yörelere göre ismi farklılık gösterir. Ancak genelde "pişi" adıyla bilinir.

Ortası delikli veya ufak toplar şeklinde hazırlanan bu tatlıya Saray Lokması da denir. Osmanlı mutfağının en sevilen tatlılarından olan Lokma, dini günlerde, bebek doğumlarında hazırlanıp halka ücretsiz olarak dağıtılırdı.

Dışı çıtır çıtır, içi ise daha yumuşak olanı makbul olan bu tatlı İzmir'de de dini günlerde taze olarak hazırlanır ve neredeyse her köşe başında ücretsiz olarak dağıtılır. Lokma tatlısını evde yapmak da mümkündür. Gerekli malzemeler ve kızgın yağ ile kolayca hazırlanan bu tatlı, sıcak şerbete batırılarak servis edilebilir. Üzerine isteğe göre tarçın veya hindistancevizi de ekleyebilirsiniz.

 

İndirimli tatil fırsatları için tıklayın...

Etiketler:
Yorum Yazın
Gönder
Yorumlar 1 yorum
Tüm Yorumlar +
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.