Ege İzmir'in renkleri tek yürek

İzmir'in renkleri tek yürek

15.07.2017 - 03:08 | Son Güncellenme:

İzmir’in 7 futbol takımının yöneticisi, İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten’le birlikte, kendilerine yeni sezon için forma reklamı veren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’ı ziyaret etti

İzmirin renkleri tek yürek

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) işbirliğiyle yaşama geçirilen projede kulüplere transfer döneminde 1 milyon 534 bin lira destek sağlayan Folkart, 7 köklü takımı aynı forma reklamı altında birleştirdi. ‘İzmir’in renkleri tek yürek’ sloganıyla başlatılan projede Folkart’tan mali destek alan kulüpler, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak’a teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyarete İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Karşıyaka Başkanı Mutlu Altuğ, Bucaspor Başkanı Ahmet Doğan, Bergama Belediyespor Başkanı Süleyman Türkoğlu, Tire 1922 Başkan Yardımcısı Faik Sarayköylü ve İzmirspor Başkanı Mustafa Gürkan katıldı.

Haberin Devamı

Proje kapsamında yeni sezonda formalarının göğsünde FOLKART yazacak olan kulüplerden 2. Lig’deki Altay, Karşıyaka, Bucaspor ve Menemen Belediyespor, KDV’leriyle birlikte 295’er bin lira, 3. Lig takımları Bergama Belediyespor ve Tire 1922 141 bin 600’er lira, köklü kulüplerden İzmirspor ise 70 bin 800 lira reklam desteği aldı.

‘DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

İzmir’in geleceğine inanan bir şirket olarak, İzmir ve Çeşme’de 4 milyar 359 milyon TL yatırım değerine sahip 13 ayrı projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak şu vurguları yaptı:
“İzmir ekonomisinin kalkınması sadece bu ve benzeri yatırımla olmaz. Bu nedenle kültür, sanat ve spor alanında önemli destekler veriyoruz. Folkart olarak İzmir’de kazanıyoruz ve kentin değerleri ile gönüllü paylaşımını lütuf değil görev olarak görüyoruz. Daha önce de Göztepe, Karşıyaka, Altay, Altınordu gibi futbol takımlarına da destek vermiştik.”
Bir kez daha İzmir’in futbol kulüplerine destek olmaya karar verdiklerini belirten Sancak, sözlerini şöyle sürdürdü: “İZVAK ile işbirliği içinde kulüplerimizle görüşmeler yaptık. Altay, Karşıyaka, Bucaspor, Menemen Beleiyespor, Bergama Belediyespor, Tire 1922 ve İzmirspor ile bir yıllık forma göğüs reklam anlaşması yaptık. Günümüzden 127 yıl önce, 1890’da Türkiye’de ilk futbol karşılaşmasının yapıldığı yer olan bu güzel şehrin, futbolda İzmir markası olarak çok daha iyi yerlerde olması gerektiğini düşünüyor ve bu amaç için desteğimizi sürdüreceğimizi ifade etmek istiyorum.”

Haberin Devamı

DAYANIŞMA ÖRNEĞİ

İZVAK Başkanı Ali Erten de, kulüplere destek projesini geliştirdikten sonra ilk çaldıkları kapının Folkart olduğunu belirtti.
2017-18 sezonunda 7 İzmir kulübünün formalarında FOLKART yazısı yer alacağını vurgulayan Erten şu noktalara değindi:
“Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Önemli değerlerimiz olan kulüplerimizin ortak forma sponsoru ile sahaya çıkmalarının İzmirimize çok yakıştığını ve çok anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Birliğin ve dayanışmanın gücüne inanıyoruz. Ortak forma sponsorumuz olan Folkart’a ve Sayın Mesut Sancak’a verdikleri destekten dolayı, kulüplerimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bu işbirliğimizin hayırlı olmasını, ileriki yıllarda da gelişerek devam etmesini diliyorum.”

Haberin Devamı

Göztepe ve Altınordu’yla mutabakat sağlanamadı

Mesut Sancak, İzmir’i bu sene Süper Lig’de temsil etmeye hazırlanan Göztepe ve 1. Lig takımı Altınordu’ya da teklifte bulunduklarını belirtti, “Göztepemiz’e, 1 yıllık forma reklamı karşılığında, 2 milyon 655 bin TL önerdik. Göztepe’den sonra Altınordu’ya önerdiğimiz yıllık rakam 826 bin TL oldu. Her iki takımımız ile bu rakamlar konusunda mutabakat sağlayamadık. Göztepe ve Altınordu’ya çok teşekkür ederek yol açıklığı diledik”
ifadelerini kullandı.