Ege İzmir’in zafer haftası

İzmir’in zafer haftası

14.09.2017 - 03:42 | Son Güncellenme:

Karşıyaka evinde ağırladığı Silivrispor’u 2-1 yenerek moral buldu. Sezona fırtına gibi başlayan Altay, Kahramanmaraş’tan 3 puanla döndü, zirvedeki yerini korudu. Sezona bol golle başlayan Menemen BLD., aynı tarifeyi deplasmanda Sarıyer’e de uyguladı ve liderlik koltuğuna oturdu. Bucaspor, deplasmanda Eyüpspor’u 4-1 yendi ve karabulutları dağıttı

İzmir’in zafer haftası

Fatih Tanfer: Karşıyaka, Silivrispor’dan alınan 3 puanla yılın ilk galibiyetiyle tanıştı. Can Erdem, Ali Say’ın yokluğunda Bartu’yla oyuna başladı. Tecrübeli abileri yanında hepsi Karşıyaka’nın gençleri. Cenk Özbey’in takıma dönmesi ve bunu golle taçlandırması iyi oldu. Defansın yerleşme ve hamle hataları en aza indi. Karşıyaka’da gençler inanıyor, çalışıyor ve bütün enejilerini sahaya yansıtıyorlar. Birde skor ne olursa olsun oyunu bırakmama anlayışı takım adına önemli bir artıdır. Bu grup çok güçlü takımlardan kurulu. Herkes birbirinden puan ve puanlar alabilir. Karşıyaka’nın bu haftaki rakibi Bandırmaspor’un da hiç puan kaybı yok. Bandırma’dan puan veya puanlarla dönmesi hedefi için şarttır.

Haberin Devamı

Vefakar taraftar iş başında

Bülent Buda: Kulüp idari anlamda tam bir kaos yaşıyor. Bunun yanı sıra takımın hücum gücünü büyük ölçüde etkileyecek Can Erdem ve Ali Say sahada yok. Tüm bu olumsuzluklara karşın oyun alanında yer alan deneyimli ve genç oluşum hedefe yürüyebiliyor. Tribünlerde 5 binin üstünde taraftar. Bu görüntü içimizi serinletiyor ve de futbolculara büyük moral aşılıyor. 2 haftada alınan 4 puan hiç de küçümsenecek bir sonuç değil. Bütün futbolcuları ve de bu zorluklar içerisinde takımı bir arada tutan Atilla Güneş’i kutlamalıyız.

İsmail Özelçinler: İdari bağlamda yaşanan sorunların yanında Cem Erdem ve Ali Say’ın Silivrispor karşısında yer almayışı, Karşıyaka için elbet bir dezavantajdı. Ancak, Cenk Özbey’in takımdaki yerini alması ve takım ruhunun sahaya en iyi şekilde yansıması, alınan galibiyette büyük rol oynadı. Geçen sezonki takım kadrosunu büyük ölçüde koruyan Karşıyaka’da, idari bağlamda da beklenen huzur sağlanırsa, taraftarlarının da büyük desteğiyle ilk 5 sıralamasında yer alabilir. .

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Olumsuzluklar furyasında bir kulüp. Aksilikler ve sorunların içinde alınan puanlar Karşıyaka’nın bu günlerine güneş gibi doğuyor desek yalan olmaz. Hücum hattındaki etkili silahların kaybı gözetilmeksizin galibiyet odaklı sahaya çıkan bu takım, şimdiden taraftarına ümit kaynağı oluyor. Gerçek bir vefa örneği ortaya koyan taraftar tribündeyken, sorunları göz ardı edip sadece futboluna odaklanan oyuncular da sahadayken olmaz olmaz denen her şey kolaylıkla Kaf Kaf için olacaktır. Karşıyaka’nın başarıdan başka alternatifi ve düşüncesi olmamalı.

Bucaspor karabulutları dağıtmayı başardı!

Fatih Tanfer: Eyüp deplasmanından 4 gollü galibiyetle ayrılıp kendine benim gibi güvenenleri mahcup etmedi. Ahmet Yıldırım Hoca doğru takım kuruyor. Gençler ile abileri iyi kaynaştırıyor. İlyas Çakmak 2 haftadır 2’şer gol atarak yoluna devam ediyor. Eyüp maçında 3-0 öne geçiyorsun ve oyun anlayışın doğru bir şekilde devam ediyor. Çünkü güçlü bir kadron ve yetenekli gençlerin var. Hızlı bir şekilde hücuma çıkan oyuncuların 2000 doğumlu gençlerin var. Bunlar büyük bir avantaj. Bucaspor’un bu yıl şampiyonluk yarışı içinde olacağına inancım tam. Gerekçelerin ne derseniz, iyi bir başkan ve yönetimi, yetenekli bir teknik adam, çok yetenekli ve karakterli oyuncular ve birde müthiş bir taraftar desteği var. Geriye ne kaldı. Çalışmak ve başarmak..

Haberin Devamı

Bülent Buda: Bir önceki hafta kendi sahasında yaşadığı tramvayı bu hafta Eyüp’te patlama yaparak 4 gollü galibiyetle aştılar. Bu çok önemli. Takım bir hafta içerisinde yitirdiği özgüveni yeniden kazanarak bu ligde bende varım diyecektir elbette. Bucaspor’a da bu yakışır.

İsmail Özelçinler: Öncelikle şunu vurgulamak isterim. Bucaspor’un mevcut kadrosu ve altyapıdan gelen ve gelecek olan yetenekli gençlerin umut veren futbolları, ne kadar maddi sıkıntı çekerse çeksin, Bucaspor’u ayakta tutacaktır. Bu sezonki kadrosu da ligde iyi işler yapacak konumda. Deplasmanda alınan farklı Eyüp galibiyeti de bunun en iyi kanıtıdır.

Mehmet Demirtaş: Bucaspor açılışın şokunu rahatlıkla atlatmış bir şekilde ve 4 golle süslediği deplasman galibiyetiyle derin bir nefes aldı. Takım yapabileceklerinin farkında olduğu sürece Buca için galibiyet kaçınılmaz olacaktır. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

Lidere selam

Fatih Tanfer: Altay, Kahramanmaraş deplasmanında aldığı 3 puanla liderliğe yerleşti. Altay’ın, hedefi yine bir üst lig. Altay adına güzel olan 2 maç ve 6 puan. Bu arada İbrahim Akın hakikaten büyük usta. Hem oynuyor hem de oynatıyor. Ozan Sol hücuma aksiyon getirdi. Altay’da takım halinde agresif, hızlı ve hırslı oyun anlayışı ile rakiplerinin üstüne gidiyor. Attığı 6 gole karşılık 1 gol yedi. Bu hafta seyircisiyle de buluşuyor. Rakibi de kendisi gibi iddialı ŞanlıUrfaspor. Atatürk Stadı’nın tarihi günlerinden birini yaşayacağına inanıyorum. Özgür Ekmekçioğlu başkanlığındaki yönetimiyle Altay umut veriyor.

Güçlü yönetim, güçlü Altay

Bülent Buda: Güçlü Başkan, güçlü yönetim, güçlü teknik birim, çok seçenekli güçlü bir kadro. Hedef belli. Altay geldiği yeri sevmiyor. Daha ötesine gitmek amacını güdüyor. Takım içinde deneyimlilerle gençlerin bütünleşmesi oyun alanındaki futbola yansıyor. Fatih’in değindiği gibi bu hafta çok sıkı bir maça çıkacaklar. Tribünlere en az 15 bin taraftar bekleniyor. Bu taraftar o tribünlere gelecektir. .

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Altay öyle bir duruma geldi ki, umutsuzluk kelimesinden söz etmek asla mümkün değil. Kahramanmaraş deplasmanından alınan galibiyetle de zirveye oturdu. Altay’ın sezon sonuna kadar zirve yarışından asla kopmayacağına yürekten inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Her zaman bir üstü. Her zaman bir fazlası Altay’ın gündemi olmuş durumda. Bu durum kulüp için ve takım için gayet olumlu. İlk hafta evinde aldığı farklı galibiyet ve bu haftaki deplasman galibiyeti işlerin her yönden olması gerektiği gibi gittiğinin apaçık örneği. Kabus geri döndü diyebiliriz. Bundan sonra Büyük Altay’ı tutabilene aşk olsun....

Menemen Belediye’nin farkı, golcüleri

Fatih Tanfer: Menemenspor örneğinde gördüğümüz gibi futbolun doğruları vardır. Bu doğruları yapan takımların başarıları da kaçınılmaz olur. Ne yaptı Menemenspor? Takımı gençleştirdi. Sezon başı doğru transferler yaptı. Kızılderili sayısını artırdı reisi azalttı. Herkes koşmaya başladı. 60’tan sonra yorulma derdi yok. Takımın her geçen gün fizik kondisyonu ve performansı artıyor.

Her maç deplasman gibi

Geçen hafta arasında Göztepe’ye 5-0 yenildiği hazırlık maçını izledim. Gazetedeki arkadaşlarıma ölçü olmaz dedim. Çünkü pozitif oynuyorlardı. Ve gittiler Sarıyer gibi şampiyonluk parolasıyla yola çıkan rakibine 3 gol atıp 3 puan aldılar. Menemenspor kendi evindeki maçlarını Bergama’da oynuyor. Seyirci avantajını da tam olarak kullanamıyor. Ancak Menemen’in gücü ve doğru oyun anlayışı saha dezavantajınıda ortadan kaldırıyor. Bu haftaki rakibi İnegölspor. Eğer Menemen geçtiğimiz sezon olduğu gibi denizleri geçip nehirlerde boğulmazsa hedefine ulaşacaktır.

Bülent Buda: Bu ligde İzmir takımlarının birbirini etkileyen olumlu bir rekabet oluştu. Bu çok değerli ve güzel bir anlayış. Bir kere şunu söylemeliyiz ki, Menemen Belediyespor akıllı yönetiliyor. Ve o akılla iyi bir takım oluşturuldu. Günümüzde bu liglerde deplasmana gidip, 3 puanı 3 golle taçlandırmak her takımın üstesinden geleceği bir başarı değil. Biraz erken mi iyimser olmaya başladık acaba? Ancak alınan sonuçlara baktığımızda bu duygularımızın yersiz olmadığını düşünüyoruz. Evet Fatih doğru söylüyor. Geçtiğimiz yıl okyanuslar geçildi ırmaklarda sorun yaşandı. Kulüp bunun bilincinde. Özellikle de Suat Hoca.

İsmail Özelçinler: Menemen Belediyespor geçtiğimiz sezonda yapılan tüm yanlışlardan mükemmel bir şekilde arındı. Takımın gençleşmesi, yerinde transferler yapılması, yönetimiyle ve de teknik heyetiyle de iyi bir istikrar ve bütünlük sağlanması, Menemen için büyük avantaj oldu.