Ege İzmir İZVAK’a sahip çıksın

İzmir İZVAK’a sahip çıksın

04.03.2017 - 04:36 | Son Güncellenme:

İzmir futbolunun yıllardan beri yaşadığı sorunlar nedeniyle sürekli kan kaybettiğini söyleyen İZVAK eski başkanı Levent Ürkmez, “İZVAK’ı kulüplerimize destek çıkmak amacıyla kurduk. Ancak, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları İZVAK’a destek konusunda duyarsız kaldılar” dedi

İzmir İZVAK’a sahip çıksın

İzmir futboluna destek amacıyla, dayanışma ruhu ve kent bilinciyle 1998 yılında kurulan İZVAK’ın ilk ve Onursal Başkanı Levent Ürkmez, uzun süren sessizliğini bozdu. İZVAK’a mutlaka sahip çıkılması konusundaki görüşlerini yineliyen Ürkmez, “4 milyonu aşan nüfusuyla, Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi olan İzmir’de, tek bir takımımızın bile Süper Lig’de olmaması, bu kentin ayıbıdır.

Haberin Devamı

Sorunlar hepimizin

İzmir takımlarının büyük sıkıntılar yaşadığı 1990’lı yılların sonunda tüm takımlarımıza destek olmak amacıyla, 100’ün üzerinde üye ile İZVAK’ı kurduk. Bunu yaparken de başta yerel yönetimler olmak üzere, sivil toplum örgütlerinden İZVAK’a destek olmalarını istedik. Çünkü sorunlar hepimizin ve tüm İzmir’in sorunuydu” diye konuştu.

Sabırla bekledik

İZVAK’ın kuruluşunun ilk yıllarında büyük bir çaba harcadıklarını, İzmir kulüplerine gelir getirecek atılımlar yaptıklarını, Atatürk ve Alsancak Statları’nın saha reklamlarını sezonluk kiraladıklarını, bunun yanında iki yıl yılbaşlarında İzmir kulüpleri yararına piyango düzenlediklerini vurgulayan Ürkmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bucaspor kulübünün hemen yanında, gelir getirici halı sahalar yaptık. Yeşilyurt’ta şu an da Altınordu’nun altyapıda kullandığı tesisleri hizmete açtık.

Haberin Devamı

İZVAK’a destek verilsin

Şu an da büyük bir özveriyle İZVAK’ın başına geçen Ali Erten’in nasıl bir çaba harcadığını da yakından izlediğini söyleyen Levent Ürkmez, “İzmir futbolunun içinde bulunduğu durum inanın sadece İzmirlileri değil İzmir dışındaki dostlarımızı da üzüyor. Tek bir takımımızın bile Süper Lig’de yer almayışı tüm İzmir’in sorunu ve ayıbıdır. Buradan tüm İzmir’e bir kez daha sesleniyorum. İZVAK’a sahip çıkın. Eğer beklenen destek verilir, İZVAK’a gelir getirici tesisler yapılır ve hizmete girerse, kazanan İzmir kulüplerimiz ve dolayısıyla da İZMİR olur. Daha fazla gecikmeden tek yürek olmanın zamanıdır” diye konuştu.