İzmir İzmir Körfez Geçiş Projesi

İzmir Körfez Geçiş Projesi

01.06.2017 - 19:03 | Son Güncellenme:

.

İzmir Körfez Geçiş Projesi

İZMİR (AA) - İzmir Dernekleri Birliği Konfederasyonu (İZDEKON) Körfez Geçiş Projesi'ne tam destek verdiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

İnciraltı'nda bir restoranda düzenlenen basın toplantısında konuşan Dernek Başkanı Turgay Yokuş, projenin İnciraltı'nı kent ekonomisine kazandıracağını belirtti.

Projenin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini kaydeden Yokuş, bu konu hakkında çalışmalar yapan İnciraltı 2. Nesil Platformunun yanında olduklarını söyledi.

Yokuş, "İnciraltı İzmir’in mücevheri ve biran önce çevreci olarak planlanarak İzmir ekonomisine kazandırılmalıdır. Bölgenin planlanması ile yeni kent ormanları yaratılarak İzmirlilerin hizmetine sunulabilir ve sağlık turizmi odaklı planlama ile İzmir sağlık turizminin başkenti olabilir." diye konuştu.

İnciraltı'nın vakit kaybetmeden, toprak sahiplerini de mağdur etmeden bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Yokuş, şu bilgileri aktardı:

Haberin Devamı

"Bu noktada Kasım 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatı ile başlatmış olduğu planlama çalışmasına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile yürüyen çalışmaya güvenimiz tamdır. İzmir Körfez Geçiş Projesi şehrin artık ihtiyacıdır. İzmirliler olarak hizmette sabırsızız. İzmir’in Marmaray'ı olacak projenin biran önce temelinin atılıp tamamlanmasını bekliyor ve destekliyoruz."