Gündem İzmir polisin bomba tatbikatı heyecan ve paniğe neden oldu

İzmir polisin bomba tatbikatı heyecan ve paniğe neden oldu

26.04.2016 - 17:29 | Son Güncellenme:

İzmir’de Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, olası bir bombalı saldırı sonrasında nasıl hareket edeceklerine yönelik tatbikat yaptı. Tatbikat esnasında, temsili saldırı bölgesi çevresinde ve belirli noktalarda önlem alan polisin siren sesleri, vatandaşların heyecan yaşamasına neden oldu, sosyal medyada tatbikata yönelik çok sayıda paylaşım yer aldı.

İzmir polisin bomba tatbikatı heyecan ve paniğe neden oldu

İzmir’de olası terör olaylarına karşı bir süre önce Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’nın talimatıyla, metro istasyonu, vapur iskelesi, otobüs durakları ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda, ekipler devriye görevine başladı. Bu kapsamda sık sık toplantılar da yapan polis birimlerinden Asayiş şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler de, tatbikat gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

İzmir polisin bomba tatbikatı heyecan ve paniğe neden oldu

KÜLTÜRPARK SEÇİLDİ

Tatbikatta, Kültürpark içerisindeki polis birimine bombalı saldırı gerçekleştirildiği senaryosu hayata geçirildi. Patlama olduğuna yönelik telsizden anons yapılmasıyla birlikte, önceden yapılan görevlendirmeler çerçevesinde ekipler, ilk olarak Kültürkpark çevresinde önlem aldı. Şüpheli görülen kişiler üzerinde arama yapıldı. Yine bölgeye ambulans ve müdahale birimlerinin kolay gelmeleri için belirle noktalarda, trafik kesilmiş gibi davranıldı. Emniyet yetkilileri tatbikatı, ekiplerin böyle bir durumdaki performanslarını görmek istedikleri için yaptıklarını açıkladı.

TATBİKAT HEYECANA NEDEN OLDU

Tatbikat sırasında önlem alan polislerin, ekip araçlarının sirenlerini çalması ise, kentte heyecana neden oldu. Birçok kişi, ne olduğunu anlamaya ve polislerden bilgi almaya çalıştı.Bu arada tatbikat, sosyal medyada da gündeme geldi. Kullanıcılar, tatbikatla ilgili paylaşımlarda bulundu. Kentte önemli bir olayın yaşanmadığını duyurdu.

Yazarlar