Gündem İzmir, şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

İzmir, şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

19.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen 4 polis memurundan Şenali Ocak İzmir’de toprağa verildi.

İzmir, şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

Dicle Üniversitesi yerleşkesindeki hafriyat alanına teröristlerce yerleştirilen patlayıcının, polis servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan 4 polisten evli ve 1 çocuk babası Şenali Ocak için Karşıyaka’daki, Beşikçioğlu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Baba Mehmet Ali Ocak cenazede oğlunun beresini takarken, annesi Gönül Ocak da Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, “Sur’un ateş bana düştü oğlum. Ana yüreğine düşen ateş sönmez. Oğlu büyüyüp babasını sorduğunda anası ne cevap versin” diye ağladı.
İzmir’e 1 ay önce gelmişti
Acılı anne daha sonra çevik kuvvet polislerinden birinin boynuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Yelda Ocak, yakınlarının desteğiyle tabutun yanına getirildi. Genç kadın, “Olamaz, ben buna dayanamam” diye feryat etti. Şehidin en son 1 ay önce İzmir’deki ailesinin yanına geldiği öğrenildi. Cenaze namazının ardından şehit Şenali Ocak, Işıkkent’teki Polis Şehitliği’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yazarlar