Ege ‘İzmir, Türkiye’dir’

‘İzmir, Türkiye’dir’

15.10.2017 - 02:35 | Son Güncellenme:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan İzmir temasları kapsamında Ege İşadamları Derneği’nin düzenlediği toplantıya katıldı. Elvan, “İzmir, imkan ve potansiyeliyle Türkiye demek” dedi

‘İzmir, Türkiye’dir’

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İzmir’deki temasları kapsamında Ege Genç İşadamları Derneği’nce (EGİAD) Karaca Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Ege İstişare Toplantısı’na katıldı. Bakan Elvan, İzmir’in ticarete olan katkısından dolayı sanayicilere teşekkür etti, kentin pek çok özelliği, imkanları ve potansiyeliyle Türkiye demek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Dönüşüm desteklenecek’

İş adamlarının üretmeyi hayal eden ve bu hayali gerçekleştiren ekonominin öncüleri olduğu vurgusunu yapan Elvan, alacakları risklerin sadece kendileri için değil ülkeyede katma değer, istihdam, üretim ve ihracat olarak geri döneceğini ifade etti. İmalat sanayinin önemine vurgu yapan Bakan Elvan, bu sanayinin katma değerinin 2002 yılında 60,8 milyar lira iken 2016’da 433 milyar liraya yükseldiğine dikkat çekti, şöyle konuştu:

“İmalat sanayi, teknolojik gelişime öncülük etme, verimlilik artışlarıyla ekonomiyi dönüştürme, dış ticaret yoluyla döviz girdisi sağlama, nitelikli istihdama kaynaklık etme, ekonomik dalgalanmalara karşı direnç kazandırma gibi yönleriyle ekonominin lokomotifi olarak nitelendirilmektedir. Ülkemizde yüksek katma değerli yatırım döngüsünü başlatmak, gelişmiş ülkelerle aramızdaki teknoloji farkını kapatmak ve böylece ülkemizin rekabet gücünü ve dünya ihracatından aldığı payı artırmak amacıyla, teknoloji, tasarım ve markalaşma odaklı imalat sanayiinde yapısal dönüşümü destekleyeceğiz.”

Haberin Devamı

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, bütün dünyada bilim, sanayi ve teknoloji alanında değişim rüzgarlarının estiğini, Türkiye’nin de rüzgarı arkasına alması gerektiğini söyledi. İlter, “Bizler Türkiye’nin potansiyeline ve geleceğine inanıyoruz. Yatırım, üretim, istihdam ve ticaret zinciri içerisinde ülkemize hizmet etmek tek hedefimiz” dedi.