İzmir İZMİR ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NE KALİTEDE “4 YILDIZ”

İZMİR ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NE KALİTEDE “4 YILDIZ”

06.06.2016 - 16:48 | Son Güncellenme:

.

İZMİR ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NE KALİTEDE “4 YILDIZ”

Dünyanın ilk 20 hastanesi arasına girmeyi hedefleyen İzmir Üniversitesi Hastanesi, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) “Mükemmellikte Yetkinlik Programı” değerlendirmesinde “4 Yıldız” almaya hak kazandı. İzmir Üniversitesi Hastanesi’nin ödülünü, kurum adına Genel Müdür Veysi Kubba aldı.
İzmir Üniversitesi Hastanesi, uluslararası kalite hedefleri doğrultusunda başvurduğu Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın (EFQM) “Mükemmellikte Yetkinlik Programı” değerlendirmesinde “4 Yıldız” almaya hak kazandı. İzmir Üniversitesi Hastanesi Genel Müdürü Veysi Kubba, “Hastanemizin dünya ölçeğindeki gelişmeleri takip ederek kendini geliştirmesi, bu alandaki en güçlü yönünü ortaya koymaktadır. Kurulduğumuz günden bu yana hasta ve çalışan güvenliği ile hasta ve çalışan memnuniyetine verdiğimiz önem, elde ettiğimiz başarıların temelini oluşturuyor. EFQM Mükemmellikte Yetkinlik Ödülü’nü tüm ekip arkadaşlarım adına almanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
“HEDEF DÜNYADA İLK 20”
Hastanelerinde organ nakli, tüp bebek ve erişkin kemik iliği nakli gibi ileri tıbbi uygulamaların, tıbbın en gelişmiş imkanlarıyla yapıldığını aktaran Genel Müdür Kubba, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde dünyanın önde gelen ilk 20 hastanesi arasında yer alma gibi bir hedefimiz var. Hayal ettiklerimizin hepsini gerçekleştirdik. Ümit ediyorum ki bu hedefimizi de gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
STANFORD İLE İŞBİRLİĞİ
ABD’de bulunan Stanford Üniversitesi ile İzmir Üniversitesi Hastanesi’nin iş birliği protokolü yapması için altyapı çalışmalarının da sürdüğünü kaydeden Kubba şunları söyledi; “Şu anda sağlıkta önemli başarılar elde edilmesini sağlayacak uluslararası bir anlaşmaya doğru hızla ilerliyoruz. Gelecekte dünyanın en iyi üniversitesi ile hastanemizi entegre ettiğimizde, orada olan bütün tıbbi gelişmeler, uygulamalar ve bilimsel çalışmalar ülkemizin de gündemine gelecek. Bu iş birliği bizi dünya ligine çıkaracak. Dünya liginde artık daha iyi sağlık hizmeti üreten, gelecekte sağlık politikalarının da değişeceği bir ortamda daha hızlı ve emin adımlarla yerimizi alma çabalarımızı yoğunlaştıracağız.”