Kocaeli Kocaeli Üniversitesi Semahat Aracı Onkoloji Hastanesi Açıldı

Kocaeli Üniversitesi Semahat Aracı Onkoloji Hastanesi Açıldı

19.03.2019 - 15:46 | Son Güncellenme:

Kocaeli Üniversitesi Semahat Aracı Onkoloji Hastanesi açıldı

Kocaeli Üniversitesi Semahat Aracı Onkoloji Hastanesi Açıldı

Dinçer AKBİR-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)-KOCAELİ Üniversitesi Batı Yerleşkesi'nde Aracı ailesi tarafından yaptırılan Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Aracı ailesi tarafından anneleri Semahat Aracı'nın adını yaşatmak amacıyla Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü Batı Yerleşkesi'ne yaptırılan Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi’nde kanser hastalarının yanı sıra alzheimer, demans, parkinson ve hareket bozukluğu olan fakat fiziki sorunu bulunmayan hastalara hizmet verilecek. Temeli 20 Mayıs 2015'te atılan 110 yatak kapasiteli hastane 25 milyon TL'ye mal oldu.

Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi'nin açılış törenine Vefa İbrahim Aracı ve ablası Zümran Aracı, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve çok sayıda davetli katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Vefa İbrahim Aracı, "Benim için bugün annemi anmak çok önemli. 60 yıl önce tam da bugün dünyaya geldim ve annemle tanıştım. Yani bugün benim doğum günüm. Biz, Kırım Tatarı bir babayla Türkmen bir annenin 4 kardeş çocuğuyuz. Üniversitemiz ve belediyemizle işbirliği yaptık ve 1,5 yıl önce binamızı bitirdik. Ancak o zaman şartlar yeterli değildi. Daha sonra binanın onkoloji binası olması uygun görüldü ve bu şekilde açıldı. İnşallah bu hastaneden herkes şifa bulur. Allah daha nicelerini yapma fırsatı versin." dedi.

Açılışı yapılan hastane hakkında bilgi veren KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Burayı yaşlı bakım merkezi olarak planlamıştık. Ancak onkolojik hastalar göz önüne alınarak, onkoloji hastanesi olmasını kararlaştırdık. 110 yataklı bu hastanede hastalarımız tedavi görüyor. Hastalarımızı burada sosyal hayattan da mahrum etmeyeceğiz. Ben Zümran Hanıma çok teşekkür ediyorum. Kendisi en ufak bir eksik bırakmadı. Üniversitemizin 80 binin üzerinde öğrencisi var. Orta ölçekli bir Anadolu şehri büyüklüğündeyiz. Biz hepimiz burada aile gibiyiz." diye konuştu.

Kocaeli'de sağlık sektörünün geliştiğini vurgulayan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Kocaeli hızla büyüyen bir kent. Kocaeli hastane konusunda bilgi ve donanıma sahip. Yapılan hastane, daha iyi şartlarda uygun hizmetler verecek. Şehir Hastanesi önümüzdeki Şubat ayında açılacak. AMATEM VE ÇAMATEM de üniversitemiz bünyesinde açılacak. Kocaeli’de sağlık sektörü gelişiyor. Bu tür hayır işleri önemlidir. Bu anlamda hayır yaparak hem bir ismin yaşatılması, hem de insanların yararlanmasının sağlanması önemli. Bu nedenle ben Aracı ailesine teşekkür ediyor ve anne ile babalarına rahmet diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Semahat Aracı Onkoloji ve Palyatif Bakım Merkezi'nin açılışı yapıldı. Protokol üyelerinin hastane binasını gezmesinin ardından program sona erdi.