Ege ‘İzmirli işadamlarıyla ortak projeler yapalım’

‘İzmirli işadamlarıyla ortak projeler yapalım’

09.05.2018 - 02:27 | Son Güncellenme:

İTO Başkanı Mahmut Özgener, İsrail Büyükelçisi Eitan Naehi’yi gelinlik ve mermer fuarlarına davet etti. Büyükelçi Naeh de, İzmirli işadamlarına çağrıda bulundu

‘İzmirli işadamlarıyla ortak projeler yapalım’

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kuurlu Başkanı Mahmut Özgener, İsrail’in Ankara Büyükelçisi Eİtan Naeh’i makamında ağırladı, gelinlik ve mermer fuarlarına davet etti. İsrail’in Ankara Büyükelçisi Naeh, İTO Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret etti. Ziyarete İsrail’in İzmir Fahri Konsolosu Jak Eskinazi, İTO Genel Sekreteri Mustafa Tanyeri ve İTO Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı. İsrail ile İzmir arasındaki ilişkileri geliştirmek ve yeni işbirliği alanları oluşturmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Özgener, kentin çok önemli fuarlara ev sahipliği yaptığını söyledi.
Özgener, “Dünyanın sayılı fuarları arasında yer alan gelinlik ve mermer fuarlarımızda İsrailli işadamlarını da görmek istiyoruz. Yine bu fuarlar kapsamında başlayacak ikili iş görüşmeleri, Ege İhracatçı Birlikleri ile ortak bir delegasyon oluşturarak daha üst bir noktaya taşıyabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Birlikte çalışalım’

Büyükelçi Naeh de İzmir’e ilk ziyaretini İTO’ya yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi, “Bizler iki ülke arasında yeni işbirlikleri yapılmasının önemli olduğunu biliyoruz. Altyapı, enerji ve inşaat gibi sektörlerde ortak yatırımlar yapılması iki ülkenin faydasına. Bu kapsamda İzmirli işadamlarımızı da İsrail’deki projelerde yer almaya davet ediyoruz. Geleceğin akıllı şehirleri konusunda da birlikte çalışılabiliriz” dedi.