Ege İzmirli KOBİ’leri ihracatçı yapacağız

İzmirli KOBİ’leri ihracatçı yapacağız

20.03.2018 - 00:55 | Son Güncellenme:

MÜSİAD İzmir Şubesi’nin konuğu olan İTO Başkan adayı Mahmut Özgener, “Katma değerli üretim için finans sağladığımızda kentimiz pırlanta gibi parlar” dedi

İzmirli KOBİ’leri ihracatçı yapacağız

Toplantının açılış konuşması yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, İTO’nun sahip olduğu potansiyelin önemine vurgu yaptı, “Nisan ayında gerçekleşecek olan oda seçimlerinin, yerelde ilimiz genelde ülkemiz için hayırlara vesile olması diliyorum” dedi. İzmir Ticaret Odası Başkan adayı Mahmut Özgener de, kentteki KOBİ’lerin ihracatçıya dönüşmesi gerektiğini belirtti. Özgener, “Türkiye’nin ilk ihracat limanı olan İzmir’de KOBİ’lerimize dış ticaret eğitimleri verip, katma değerli üretim için finans sağladığımızda kentimiz pırlanta gibi parlar” dedi.

Haberin Devamı

Eğitim desteği

Teknolojik yatırımlarla KOBİ’lerin nitelikleri artırılırsa dış ticarete yönleneceklerinin altını çizen Özgener, Ege sanayicisinin ve ihracatçısının hemen yanı başındaki limanların, bölgeye yeni yatırımların çekilmesi için de büyük avantaj sağladığını belirtti. Lojistik merkezlerini de hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Özgener, “Biri kuzeyde diğeri ise güneyde olmak üzere iki lojistik merkezi ile hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilecek. Dünyanın dört bir yanından gelen malların yurtiçine dağıtımı ile kentimizde üretilerek birçok ülkeye gönderilecek ürünlerin aktarımı bu merkezlerden yapılacak” dedi.

‘İTO, liderlik yapacak’

İTO seçimlerine yönelik de değerlendirmelerde bulunan Özgener, “İTO siyaset üstü bir kurumdur. Tamamen uzlaşmacı bir anlayışla Oda’yı yöneteceğiz. Başka bir kurum iyi bir şey yaptığında arayıp hem tebrik hem de teşekkür edeceğim. Elbette rekabet edeceğiz ama bunu kavgayla yapmayacağız. Bu noktada, İTO’nun bu şehrin en büyük STK’sı olmasından dolayı diğerlerine liderlik yapması gerekiyor” dedi.