Ege İzmirli kurban için Arefe’yi bekliyor

İzmirli kurban için Arefe’yi bekliyor

16.08.2018 - 22:26 | Son Güncellenme:

Farklı illerden gelen satıcılar, Yeşildere pazarında kurbanlıkları satışa sunuyor. Küçükbaş kurbanlıklar 1000 liradan, büyükbaş kurbanlıkların fiyatı ise 10 bin liradan başlıyor

İzmirli kurban için Arefe’yi bekliyor

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, İzmir’de kurulan kurban pazarlarında satışlar başladı. Konak ilçesi Yeşildere semtinde kurulan pazarda da Afyonkarahisar, Ağrı, Sivas gibi illerden getirilen kurbanlıklar, alıcıları bekliyor. Afyonkarahisar’da beslediği 105 koyun, 20 keçi, 6 da danayı İzmir’e getiren Ümmet Gökhasan (57), vatandaşların pazara gelip hayvanları görmesi gerektiğini söyledi, şu anda satışların durgun olduğunu, alıcıların kurban almak için genellikle arife gününü beklediğini kaydetti. Canlı ağırlığı 40 ila 45 kilo arasında değişen koçun fiyatının 1000 ile 1100 arasında değiştiğini söyleyen Ümmet Gökhasan, 600 kilo olan büyükbaş kurbanlığın fiyatının ise 10 bin lira olduğunu belirtti. Ali Mutlu (42) isimli esnaf da, kurban fiyatlarının geçen yıla göre sadece 50 lira artığını kaydetti. Mutlu, kurbanlık almaya gelen İbrahim Meydan ile pazarlık da yaptı. Meydan, iki kurbanlık için 2 bin 500 lira ayırdıklarını, fakat beğendiklerinin fiyatlarının bin 600 liradan başladığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Uygun bulursak alırız’

Pazarda henüz beklenilen hareketliliğin olmadığı, gelenlerin de fiyat araştırması yaptığı gözlendi. Kararsız vatandaşlardn Ayşe Yetim, “Emekliyiz, emeklinin bütçesi ne kadar olabilir? Pahalı geliyor bize. Kurbanlıklar 1100 liranın üstünde. Kurban almayacağız gibi. Pazarı gezeceğiz. Bütçemize uygun bir kurbanlık bulursak alacağız” ifadelerini kullandı.