Kocaeli İzmit Belediye Başkanı Doğan Çalışmalarını Anlattı

İzmit Belediye Başkanı Doğan Çalışmalarını Anlattı

26.05.2017 - 14:26 | Son Güncellenme:

.

İzmit Belediye Başkanı Doğan Çalışmalarını Anlattı

KOCAELİ (AA) - İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, son 3 yılda yaptığı çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

Haberin Devamı

Bir restoranda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Doğan, şimdiye kadar vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirdiklerini aktardı.

Türkiye'ye örnek belediyecilik çalışmalarına imza attıklarını belirten Doğan, belediyenin 60 milyonluk bütçesini 220 milyona çıkardıklarını ve vatandaşın parasını ziyan etmeden onlar için harcadıklarını ifade etti.

Doğan, yaptıkları projelerin Türkiye'ye örnek olduğuna dikkat çekerek, "Bisiklet projemiz de Türkiye’ye örnek olan projelerimizden sadece biridir. Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atarak 2012 yılında başladığımız bisiklet dağıtımlarımız ile 60 bin öğrencimizin bisiklet hayalini gerçekleştirdik. Ayrıca, satranç okulları, spor tesisleri, izci grubu, salon sporları, amatör spora ve kulüplerine de destek olarak sporun her alanında var olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şehir merkezinin yanı sıra köylerde de konaklar yaptıklarını kaydeden Doğan, şimdiye kadar içerisinde sağlık merkezi, etüt odaları, çok amaçlı salon, kurs merkezleri olan 20'den fazla konağı hizmete açtıklarını belirtti.

Doğan, konuşmasında şunlara yer verdi:

"İçişleri Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezince Ağrı Diyadin ile Mardin Kızıltepe belediyelerine hizmet danışmanı olarak atanmam üzerine bu bölgeler için çalışmalara başlayıp projeler hazırladık. Kısa süre içinde çorba çeşmeleri, cep sineması, kadınlar için kurs merkezleri, öğrenciler için kurs yerleri, parklar, fidan dikimleri gerçekleştirdik. Her iki ilçede de oluşturulan ekipler kapı kapı dolaşıp devletin varlığını hissettirmeye başladı. Bölgenin bütün muhtarlarını şehrimizde misafir ettik. 15 Temmuz, demokrasimize yapılan en hain saldırılardan biridir. Bu hain saldırıyı unutmamak ve unutturmamak adına Kuruçeşme'deki kültür merkezimize demokrasi şehidimiz Erol Olçok'un adını verdik. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı ve Anıt projemizi başlattık. Aile rehberlik merkez, evlilik okulu, kadın meclisi, mikro kredi, İZMEK kursları, el emeği satış reyonları, pastacılık okulu, emekli evleri, evde bakım hizmeti, engelli çalışma birimi, Down cafe, kültür gezileri, ibadethanelere destek, cenaze evlerine yemek hizmeti, çorba çeşmeleri, kadınlar için fitness salonlarını sosyal belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalara örnek gösterebiliriz."