Ankara İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi

16.10.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

Nuh Çimento, projeye sponsor oldu

İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi

KOCAELİ (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi'ne Nuh Çimento AŞ sponsor oldu.

Haberin Devamı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, başkanlığa başladığı günden beri en büyük hedeflerinden birinin İzmit Körfezi'nin temizlenmesi olduğunu söyledi.

Kimyasal atıkların İzmit Körfezi'ni bitik duruma getirdiğini belirten Karaosmanoğlu, yaptıkları altyapı çalışmalarıyla körfezi temizleme noktasında yol katettiklerini aktardı.

Karaosmanoğlu, şöyle konuştu:

"İzmit Körfezi yıllar itibarıyla her yıl daha temiz bir hale geliyor. İzmit Körfezi akvaryum haline geldi. Balıklandırma ile ilgili bilimsel bir çalışma yapılıyor. Balık tutma konusunda da belli noktalara yasak getirdik. Osmangazi Köprüsü'nden itibaren trolle balık avlamak yasak. İnsanımız gidip olta ile balık tutabilir. Olta balıkçılığını serbest bıraktık. İzmit Körfezi'nin temizliği büyük bir hayaldi, bu hayali biz gerçekleştirdik. Çalışınca oluyor dedik, önemsedik. Bütün ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İşi yüzde 90 itibariyle tamamladık."

Haberin Devamı

Nuh Çimento CEO'su Kamil Gökhan Bozkut da bu tarz çevre projelerine destek vermenin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Kocaeli'nin en büyük kuruluşlarından biriyiz. Marmara Denizi bizim için çok önemli bir deniz. İhracatlarımızı bu deniz vasıtasıyla yapıyoruz. Bu proje bizi ziyadesiyle memnun etti." diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Boskurt, proje çalışmalarında kullanmak için araç desteği verdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Karaosmanoğlu ve Bozkut, İzmit Körfezi'ndeki balık türünün zenginleştirilmesi ve biyolojik çeşitliliğinin korunması amacıyla yürütülen projenin sponsorluk sözleşmesini imzaladı.

- "İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2017 yılının Ocak ayında başlayan proje ile İzmit Körfezi'ndeki, mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınması, bölgenin ekonomik gelişmişiliğine ve halkın denizden faydalanmasına katkı sağlanması hedefleniyor.

Haberin Devamı

Proje çalışmaları kapsamında İzmit Körfezi'nde örnekleme yapıldı. İzmit Körfezi'nden toplanarak Trabzon'a götürülen anaç balıkların yavruları, 6 ay orada büyütülerek İzmit Körfezi'ne belli periyotlarla bırakılacak.