Kocaeli İzmit'te 41 Yıllık Esnaflar Ödüllendirildi

İzmit'te 41 Yıllık Esnaflar Ödüllendirildi

18.09.2017 - 16:06 | Son Güncellenme:

.

İzmitte 41 Yıllık Esnaflar Ödüllendirildi

İzmit Belediyesi ve Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü’nün Ahilik Haftası kapsamında gerçekleştirdiği Esnaf Buluşması’nda, 41 yılını doldurmuş olan esnaflara plaket takdim edildi.
Ahilik haftası kapsamında İzmit Belediyesi, Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde İzmit Gölkay tesisinde gerçekleşen ‘Esnaf Buluşması’nda esnaflıkta 41 yılını doldurmuş 78 esnafı onure etmek amacıyla plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Osman Aslan, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, çok sayıda STK temsilcisi ve esnaf katıldı.
Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, “Ahilik kültürü toplumumuzda önemli yer tutan, geçmişten geleceğe aktarmamız gereken önemli alanlardan birisidir. Esnaflarımız toplumumuzun en temel kesimini oluşturuyor. Bu şekilde baktığımızda 52 odamıza bağlı 36 bin civarında esnafımız var. Bu çok önemli bir rakam. Esnafımızın daha iyi bir noktaya gelmesi adına bizlerde üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı ilgili kurumlarımızla birlikte yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz. Bugün 41 yıldır çalışan esnaflarımıza plaket vereceğiz. 41 yıldır çeşitli sorunlara rağmen ayakta kalmış esnaflarımızı yürekten kutluyorum. Ahilik kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi anlamında bu tür organizasyonlar önemlidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Törenin yapılmasına vesile olan İzmit Belediyesi Başkanı Nevzat Doağn’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak ise, “Türk tarihinin ve Anadolu’da kurduğumuz köprü medeniyetinin önemli kurumlarından olan ahilik, toplumda birlik ve beraberliği sağlayan, bin yıldan fazla bir zamandır bizleri birbirimize bağlayan bir kurum ve mekanizma olmuştur. Ahilikte ölçü hak ve adalettir. Ahilik toplumdaki fertleri birbirine yaklaştırmakta ve aralarında köprü kurmaktadır. Ahilik kurumunda var olan bir takım toplumsal ilkeler, çok şükür günümüze de yaşamaktadır. Bunun en güzel örneği ülkemizin en zor zamanlarında dahi birlik ve beraberliğini korumasıdır” diye konuştu.
Törende son olarak konuşan İzmit Belediye Başkanı nevzat Doğan da, “Dünyanın en zor işlerinden biri zanaat yapmak, meslek yapmaktır. Küçük esnaflık ise çok çok zordur. Bakkallıktan gelen bir kardeşiniz olarak bunun zorluklarını birazcık bilebilen biriyim. Bu anlamda özellikle ahilik kültürünün de esnafımızın bu yaşadığı sorunları, globalleşen dünyanın getirdiği ticari havada birbirlerine dayanışması, işlerini daha bereketli hale getirmesinde bir yol olabilir. Amacımız şehrin pastasını, müşterisini arttırmak. Bunun için de amacımız şehri cazip hale getirip, başka şehirlerden, hatta yurtdışından müşteri getirmektir. Bir noktaya da geldik, inşallah daha da ilerleyeceğiz. Esnaflarımızı onure etme toplantımıza geldiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum, 41 kere maşallah” ifadelerini kullandı.
41 yıldan fazla esnaflık mesleğini sürdürmüş esnaflara plaketlerinin takdim edildiği tören, toplu fotoğraf çektirilerek son buldu.