Kocaeli İZMİT’TE HOCALI ANITI AÇILDI

İZMİT’TE HOCALI ANITI AÇILDI

22.04.2015 - 16:29 | Son Güncellenme:

.

İZMİT’TE HOCALI ANITI AÇILDI

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Hocalı Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısına yaptırılan anıt düzenlenen törenle açıldı.
Yaklaşık 13 yıl önce Azerbaycan’a bağlı Dağlık Karabağ bölgesinde yaşanan Hocalı Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin anısını yaşatmak için, Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Hocalı Anıtı yaptırıldı. İzmit Belediyesi tarafından yaptırılan anıt bugün düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Azerbaycan Başkonsolosu Reşat Eyvazov, Azerbaycan Diasporası Başkan Birinci Vekili Valeh Hacıyev ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Türk milleti bugüne kadar birlikte yaşadığı, topraklarını birlikte paylaştığı vatandaşlarıyla bugüne kadar birlikte yaşamıştır. Onların hakkını, hukukunu her zaman kendisinin ki ile bir tutmuştur. Bizim Ermeni kardeşlerimiz ile vatandaşlar ile hiçbir derdimiz yok. Onların da olduğunu düşünmüyoruz. Ama bir Ermeni Diasporası adı altında maşa gibi kullanılan, adeta bir fitil gibi kullanılan bir yapı var. Arkasında da Türkiye’nin, Türk milletinin dünyada büyümesini, var olmasını hazmedemeyenlerin bulunduğunu biliyoruz. Şehrimizde de öyle bakın Akmeşe’de Ermeni vatandaşlarımızın yüzyıllar önce yaptığı çeşmeyi bir restore ettik. Işık çeşmesini hayata geçirdik. Yaşıyor şimdi, çeşmesinden su akıyor. Bunu yurdumuzun birçok bölgesinde görebilirsiniz. Bizler büyük bir milletiz. Biz küçük işlerle uğraşmayız” dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak ise, “Tarih boyunca dünyanın pek çok yerinde katliamlar, vahşetler yaşanmıştır. Ancak bunlardan hiçbirisi Hocalı Soykırımı gibi insanlık onurunda derin izler bırakmamıştır” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Hocalı Anıtı dualar eşliğinde açıldı. Protokol üyeleri anıtın yanında fotoğraf çektirirken vatandaşlar açılış törenine çok sayıda Azeri vatandaşın da katıldığı görüldü.