Ankara İzto Başkanı Özgener Otokent'i Ziyaret Etti

İzto Başkanı Özgener Otokent'i Ziyaret Etti

02.02.2018 - 14:20 | Son Güncellenme:

.

İzto Başkanı Özgener Otokenti Ziyaret Etti

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Mahmut Özgener, Otokent esnafını ziyaret etti.

Haberin Devamı

Özgener yaptığı açıklamada, Buca ilçesinde bulunan Otokent esnafının sorunlarını dinleyip hazırladığı projeleri esnafa anlattığını belirtti.

Ziyarette kendisinin de otomobil sektöründe faaliyet gösterdiğini dile getiren Özgener, "İçinizden biri olarak sorunlarınızı iyi biliyorum. En önemli iki sorundan biri olan Balçova-Otokent arasındaki bağlantı yolunun hayata geçirilmesi için yetkililerle görüşeceğiz. Ayrıca galerici esnafın mesleki yeterlilik belgelerine yönelik sıkıntılarını da bu yıl sonuna kadar çözüme kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Otokent'te yaklaşık 2 bin 200 esnaf ve 360 civarında oto galerinin bulunduğu bilgisini paylaşan Özgener, esnafın mesleki yeterlilik belgesi alması konusunda sıkıntılar yaşadığını, galerici yerine Kara Taşıtları Alım Satım Uzmanı ismini alacak olan esnafa yetki belgelerinin 2018 sonuna kadar teslim edileceği sözünü verdi.

Haberin Devamı

Sıfır otomobil satıcıları ile ikinci el araç satış şirketleri arasında ortak bir bağ kurulması gerektiğini de vurgulayan Özgener, her iki sektörün birbirine ihtiyacı olduğunu da sözlerine ekledi.

Özgener'e ziyaretinde Ege Otomotiv Derneği (EGOD) önceki başkanlarından Mustafa İduğ, İZTO 56. Ulaşım Araçları Satış Grubu Meslek Komitesi Meclis üyesi adayı Hüsnü Aydın ile Elmas Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu eşlik ettiği kaydedildi.