Kültür Sanat Jack White Babylon sahnesinde!

Jack White Babylon sahnesinde!

17.09.2014 - 15:49 | Son Güncellenme:

İçinde bulunduğumuz yüzyılın en yetenekli ve üretken isimlerinin başında gelen Jack White, Türkiye’de ilk defa, “Babylon Presents” konser serisi kapsamında 7 Kasım 2014 Cuma akşamı Garanti Bankası ana sponsorluğunda Black Box İstanbul’da sahne alacak.

Jack White Babylon sahnesinde

İlk olarak, 2011 yılında dağılan efsanevi ‘The White Stripes’ grubuyla üne kavuşan Jack White; İstanbul konserinde Love Interruption, Sixteen Saltines, Freedom gibi klasikleşmiş şarkılarının yanı sıra son albümü “Lazaretto”da yer alan parçaları seslendirecek.

Haberin Devamı

Müzikal çizginin dışına çıkan tavrı ve sıra dışı yeteneğiyle 2000’li yılların en önemli müzisyenlerinden biri olan Jack White’ın konser biletleri, Biletix’ten önce sadece iki günlüğüne (17-18 Ekim 2014) jackwhiteistanbulda.com adresinde ön satışa çıktı.

Sınırlı sayıdaki biletlerin fiyatı 80 TL!

Babylon’un kabına sığmayan konserler serisi “Babylon Presents”

Babylon, ahalisini buluşturmayı amaçlayan festivalleri gibi, sezon boyunca farklı mekanlarda küratörlüğünü üstleneceği konserler serisine başlıyor. İlkinde Jack White'ın sahne alacağı konserler serisi ile Babylon, ruhuna ve müzikal köküne yakın duran grupları farklı mekanlarda ağırlamayı planlıyor.

Jack White Hakkında

1999 yılında The White Stripes ile birlikte hayatımıza giren White, Meg White ile birlikte, Fell in Love with a Girl, Seven Nation Army, Jack, Icky Thumb gibi hitlere ve pek çok başarılı albüme imza attı. İlk solo albüm çalışması Blunderbuss'ı 2012’de yayınlayan Jack White, The White Stripes’ın yanı sıra The Raconteurs ve The Dead Weather gibi gruplarını da kurdu, Danger Mouse, Daniele Luppi ve Norah Jones işbirliğiyle Rome adlı albümdeki üç şarkıya da vokal yaptı. Rolling Stone tarafından gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden biri olarak gösterildi. Robert Plant’in kendisi ile albüm kaydetmek istediğini açıklamasıyla, 21. yüzyılın en yetenekli ve üretken isimlerinin başında geldiğini kanıtladı. Son olarak geçtiğimiz aylarda son yirmi yılın en çok satan plağı rekorunu elde eden White, ikinci albümü Lazaretto’yu kendi plak şirketi Third Man Records üzerinden XL Recordings ve Columbia Records işbirliği ile yayımladı.