Gündem Jandarma’da devir teslim günü

Jandarma’da devir teslim günü

22.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Jandarma Genel Komutanlığı’nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ‘Terörle mücadelede başarılarımız artarak devam edecek’ dedi

Jandarma’da devir teslim günü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Terörün tasfiyesinin son safhasında olduğumuza inandığım bu dönemde, başarılarımız artarak devam edecektir” dedi. Jandarma Genel Komutanlığı’nda dün devir teslim töreni yapıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanlığı görevini Orgeneral Arif Çetin’e devretti. Jandarmanın başına böylece jandarma sınıfından gelen bir general atandı.
Tasfiye son safhasında
Törende konuşan Bakan Soylu, Jandarma’ya 3 bin 300 astsubay, 18 bin 352 uzman erbaş ve 370 sözleşmeli astsubay alındığını, yıl sonuna kadar 3 bin 200 uzman erbaş alımı daha yapılacağını kaydetti. Devlet görevlerinin bir bayrak yarışı, makamların ise gelip geçici olduğunu belirten Soylu, “Önemli olan makamlara iz bırakabilmiş olmak, milletin emanetini hakkıyla taşıyabilmiş olmaktır. Arkamızdan ‘Allah razı olsun’ dedirtmiş olmak yaptığımız görevlerin aslında en büyük şeref nişanıdır” dedi.
Soylu, “Bu süreçteki başarı, bütün milletin gözü önündedir ve takdir edilmektedir. Anlatmak istediğim şudur ki jandarmamızın kapasitesini artırmaya yönelik yaptığımız her yatırımın, attığımız her adımın karşılığını kahramanlarımız kat kat geri vermektedir. Terörün tasfiyesinin son safhasında olduğumuza inandığım bu dönemde, inşallah başarılarımız artarak devam edecektir” dedi. Soylu, Orgeneral Güler’e hizmetlerinden dolayı bir şilt verdi.
Orgeneral Yaşar Güler de, veda konuşmasında jandarmanın Cumhuriyet’e bağlı ve milletin emrinde olduğunu vurguladı. Güler, “Jandarma Genel Komutanlığımız dün olduğu gibi bundan sonra da milletimizin göz bebeği olmaya devam edecektir. Bir yıl içinde sizlerle burada bulunduğum süre içinde, Jandarma Genel Komutanlığımızı cennete çevirdik” diye konuştu.
Görevi devralan Orgeneral Arif Çetin de, Jandarma Genel Komutanlığı görevini çok değerli komutanım Yaşar Güler’den almam bana büyük bir sorumluluk duygusu da yüklemektedir. En büyük başarım bu güvene layık kalmak olacak” dedi. Çetin, terörle mücadelenin kararlığı bir şekilde sürdürüleceğini de kaydetti.

‘Yeni sınırlar çizmek istiyorlar’

Türkiye’nin 2009’daki global krizi başarıyla atlatmasından itibaren birçok oyun sergilendiğini belirten Süleyman Soylu, şunları söyledi: “Türkiye’yi stratejik bir çembere almaya çalışıyorlar. Türkiye’yi pasifize etmeye, Ortadoğu’da güç olmasını engellemeye çalışıyorlar. Birileri Ortadoğu’da çıkarına göre yeni sınırlar çizmek istiyor ve Türkiye onlar için bu planda ciddi sorun teşkil ediyor. İşte bu yüzden, bu ülkede orgeneralin de astsubayın da bakanın da memurun da görev ve sorumluluğunun ağırlığı aynıdır. Bize rahat yoktur, olmamalıdır.”

Çetin, bir yılda orgeneral oldu
15 Temmuz darbe girişimi sırasında tümgeneral rütbesiyle harekat başkanı olarak görev yapan Çetin, jandarma karargahının darbecilerden kurtarılması operasyonunun yönetmişti. Çetin, bir yıl korgeneral rütbesinde görev yaptıktan sonra orgeneralliğe terif ettirilerek, Jandarma Genel Komutanı olarak atanmıştı.

Yazarlar