Malatya Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 179. Yılı

Jandarma Teşkilatı'nın Kuruluşunun 179. Yılı

13.06.2018 - 15:17 | Son Güncellenme:

Malatya ve Adıyaman'da tören düzenlendi

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 179. Yılı

MALATYA (AA) - Jandarma teşkilatının kuruluşunun 179. yılı Malatya ve Adıyaman'da törenlerle kutlandı.

Haberin Devamı

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 179. yılı dolayısıyla Malatya'da tören düzenlendi.

Atatürk Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Şerafettin Yılmaz, anıta çelenk koymasının ardından yaptığı konuşmada, yurt, ulus ve cumhuriyete sadakatle bağlı kanun ordusu olan jandarmanın 179. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Jandarmamız, köklü mazisiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olmaya devam etmekte, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün korunmasında, yüce milletimizin engin seviyesine mazhar olmuş şekilde yurdun en ücra köşesine kadar şanlı bayrağımızı dalgalandırmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli, görevini icra ederken kanun ve nizamları kendisine rehber almakta, vatandaşların huzur ve güven içinde olması için şevk, azim ve fedakarlıkla kendisine tevdi edilen görevi yerine getirmektedir."

Haberin Devamı

- Adıyaman

Jandarma Teşkilatı'nın 179'uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Adıyaman Valiliği önünde çelenk töreni düzenlendi.

İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Albay Atasoy ve beraberindekiler, Vali Nurullah Naci Kalkancı'yı makamında ziyaret etti.

Kalkancı, burada yaptığı açıklamada, "Jandarma teşkilatımız 179 yıldır ülkenin bütünlüğünü, milletin birlik ve beraberliğini, kamu düzeninin istikrarını sağlamak amacıyla gece gündüz demeden mesai kavramı gözetmeden emniyet teşkilatımızla birlikte önemli bir kolluk kuvveti oluşturmaktadır. " dedi.