Kilis Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş Yıl Dönümü

Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş Yıl Dönümü

14.06.2018 - 14:14 | Son Güncellenme:

.

Jandarma Teşkilatının 179. Kuruluş Yıl Dönümü

KİLİS (AA) - Kilis'te, Jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Haberin Devamı

İl Jandarma Komutanlığındaki törende, İstiklal Marşı'nın okunması ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin'in mesajları okundu.

İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, burada yaptığı konuşmada, jandarmanın kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her alanında, ülkenin her noktasında gece gündüz, sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkın hizmetinde olduğunu söyledi.

Jandarmanın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücüyle, görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti'nin gücü ve teminatı olduğunu ifade eden Başaklıgil, "Kahramanca, canı pahasına her türlü zor koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekatı icra eden jandarma, emniyet teşkilatı, diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakarca görev yapmaktadır." diye konuştu.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından, Yarbay Hüseyin Kılbaş jandarma teşkilatının 179. kuruluş yıl dönümü anısına yazdığı "Vatana can vermeye hazırız" şiirini, Jandarma Er Can Başer Baydıer de Çorumlu engelli Bekir Madan'ın yazdığı "Asker olmak istiyorum" adlı şiiri okudu.

İl Jandarma Komutanlığı köpek unsurları ve komando birliklerinin gösterisi ile devam eden etkinlikte, düzenlenen yarışlarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Jandarma marşı eşliğinde gerçekleştirilen geçit töreninin ardından katılımcılar, silah ve teçhizat sergisini gezdi.

Törene, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses de katıldı.