Gündem Japon kıyılarında hayalet gemiler!

Japon kıyılarında hayalet gemiler!

29.11.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Japonya’da kasım ayı içerisinde kıyıya vuran 11 ayrı teknede bulunan cesetler tartışma konusu oldu. Gemilerin nerden geldiği ve cesetlerin kimlikleri araştırılırken, teknelerden birinde Kuzey Kore bayrağı bulunduğu iddia edildi

Japon kıyılarında hayalet gemiler

Japonya’da içerisinde 20’den fazla cesedin bulunduğu 11 farklı teknenin aralıklarla kıyıya vurması ülkenin gündemine oturdu. Cesetlerin kimlere ait olduğu tartışılırken, Japon yetkililer olayın aydınlatılması için soruşturma başlattı. Japon yayın kuruluşu NHK’ya açıklama yapan görgü tanıkları, cesetlerin ‘çürümüş’ ve ‘iskelet’e dönüşmüş halde bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

İlk tekne, kasım başında içerisinde dört cesetle birlikte alabora olmuş halde kıyıya vurmuştu. Ancak esrarengiz hayalet gemilerin sırrı çözülmeden birkaç hafta içerisinde 7 farklı tekne daha kıyıya vurdu. Son olarak ise başkent Tokyo’ya 400 kilometre uzaklıkta yer alan Fukui eyaleti yakınlarında içerisinde 10 ceset bulunan bir teknenin bulunduğu aktarıldı.

Balıkçı tekneleri iddiası

Gemilerin nereden geldiği ve bulunan kişilerin neden öldüğü henüz belirlenmezken, gemiden çıkarılan malzemeler arasında yer alan Kuzey Kore bayrağı dikkat çekti. Kıyıya vuran tekneler arasından birinde ‘Kore Halk Ordusu’ yazdığı da iddia edildi. Olayla ilgili yapılan açıklamalarda gemilerin Kuzey Kore’ye ait balıkçı tekneleri olduğunu savunan bir kesim yer alırken, bazıları ise Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un baskısından kaçmaya çalışan kişiler olduğunu iddia etti.