Tekirdağ Japon Kültür Günleri başlıyor

Japon Kültür Günleri başlıyor

20.05.2016 - 16:16 | Son Güncellenme:

Orion yine bir ilke imza atıyor ve Çorlu’daki kültürel faaliyetlere bambaşka bir boyut kazandıracak olan Japon Kültür Günleri etkinliğini düzenliyor. 26 Mayıs Perşembe günü başlayacak olan etkinlik programıyla Orion’da bir hafta boyunca Japon rüzgarı esecek.

Japon Kültür Günleri başlıyor

Türk-Japon dostluğu çerçevesinde Japon kültürünü bölgemizde tanıtmak amacıyla Orion, Japon Kültür Günleri düzenliyor. 26-31 Mayıs tarihleri arasında sürecek etkinlik kapsamında Japonya’dan özel olarak getirilen ürünler sergilenirken, her gün Japon kültürünün bir parçası olan seremoniler ve aktiviteler yapılacak. Hem çocuklara hem yetişkinlere farklı aktivitelerin yer aldığı Japon Kültür Günleri süresince çeşitli ürünler de satışa sunulacak. Orion’un içerisinde yapılacak özel dekorasyonla da ziyaretçilerimiz, uzak doğunun bu hayranlık uyandıran ülkesinin atmosferini daha fazla hissedecekler.

Haberin Devamı

İlk günaydın Japonlar’dan

Japon Kültür Günleri, 26 Mayıs Perşembe sabahı saat 10:00’da, Japonların Orion ziyaretçilerini karşılamasıyla başlayacak. Orion ön kapısında yerlerini alacak Japon ekibi, ziyaretçilerimize hoş geldiniz diyerek sabah seremonisini gerçekleştirecekler. Serginin ve satış ürünlerinin yer aldığı alt kat etkinlik alanımızı ziyaretçilerimiz sabahtan itibaren gezebilecekler.

Açılışa özel sürprizler

Japon Kültür Günleri resmi açılış töreni 26 Mayıs Perşembe günü saat 17:00’de etkinlik alanında yapılacak. Davetlilerin ve ziyaretçilerimizin katılımıyla gerçekleşecek törenin ardından açılışa özel gösteriler sunulacak. Japon kültürünün vazgeçilmez öğelerinden çay seremonisi, origami gösterisi, suşi yapımı gibi çeşitli gösterileri dileyen herkes izleyebilecek. Gösterilerin sona ermesiyle ziyaretçilerimiz standları gezmeye devam edebilecekler.

Haberin Devamı

Aktivite programı

Japon Kültür Günleri süresince her gün belirli saatlerde farklı gösteri ve seremoniler sunulmaya devam edecek. 27 Mayıs Cuma günü 12:00, 14:00, 16:00, 18:00 ve 20:00 saatlerinde çay seremonisi ve origami gösterisi izlenebilir. Cumartesi ve Pazar günleriyse bunlara ek olarak suşi ve anime etkinlikleri gerçekleştirilecek. Tüm gösterileri ve sunumları Japon ekibinin yapacağı etkinliklerden bazıları da çocuklara özel olacak. Japonya’daki çocuklar tarafından çok sevilen havuzdan balık tutma oyunuyla minik ziyaretçilerimiz de çok eğlenecek.

İlham veren Japon evi

Aktivitelerle ziyaretçilerimize Japon kültürüne has öğeleri deneyimleme şansı sunan etkinlik süresince, oldukça dikkat çekecek bir sergi de Orion alt katta devam ediyor olacak. Gerçek bir geleneksel Japon evinden örnek alınarak üretilen ve dekore edilen Japon evi, geleneksel Japon bebekleri, fenerler, balonlar, şemsiyeler, kılıçlar, kimonolar ve daha pek çok eser 26-31 Mayıs süresince Orion’da görülebilir.

Uzaklardan bir hatıra

Sergilenen değerli parçaların yanı sıra bu etkinliğe özel olarak Japonya’dan getirilen çeşitli ürünlerin satışı da yapılacak. Turistik olmasıyla birlikte işlevselliği ile kullanıma da uygun pek çok ürün satışa sunulacak. Kaliteli Japon ürünlerinin yer alacağı standlarda çocuklar ve yetişkinler için kimonolar, terlikler, çantalar, cüzdanlar, maskeler, oyuncaklar gibi farklı pek çok ürün olacak.

Haberin Devamı

Uzak doğuyla iş fırsatları uzak değil

Orion tarafından düzenlenen Japon Kültür Günleri, kültürel bir faaliyet olması yanında bölgemizde ticari anlamda yeni bir kapı açıyor. 26-31 Mayıs süresince kültürel etkinlikler Orion’da devam ederken Çorlu’da da çeşitli kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulunulacak.

Orion Alışveriş Merkezi ile Japon Kazue Company’nin iş ortaklığı ve uzun yıllardır Türkiye-Japonya arasında kültür elçisi olarak pek çok işbirliğinin doğmasını sağlamış olan Volkan Kayacık danışmanlığında gerçekleşen Japon Kültür Günleri, bu anlamda ticari bir fırsat ortamı yaratıyor. Açılıştan önce ve sonraki günlerde, Orion’da ürünleri satılan firmaların yöneticileri ve temsilcileriyle birlikte Tekirdağ Valisi, Çorlu Kaymakamı, Çorlu Milli Eğitim Müdürü, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ziyaret edilerek ileriye dönük işbirliği fırsatları için görüşmeler yapılacak. Japon şirket yetkilileri, etkinlik günlerinde de Orion’daki sergi alanında olacaklar.