İstanbul Japon Mühendisten Ata'ya Saygı Dalışı

Japon Mühendisten Ata'ya Saygı Dalışı

19.05.2017 - 13:45 | Son Güncellenme:

.

Japon Mühendisten Ataya Saygı Dalışı

Kadıköy’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenenAta’ya Saygı Gençlik Dalışı etkinliğine katılan Osmangazi Köprüsü mühendisi Japon YoshinoriMoriwaki, Atatürk’e duyduğu sevgiyi,"Ben de Atatürkçüyüm. Çok seviyorum, şimdiye kadar tarihte dünyanın en güzel 5 liderinden bir tane diye düşünüyorum" diyerek dile getirdi.
Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Etkinliklere Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve birçok sporcu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikler halk oyunu ekibinin gösterisiyle başlarken genç yaşlı, yüzlerce vatandaşın katıldığı bisiklet turu ile devam etti. Kalamış Atatürk Parkı’ndan start alan yaklaşık 12 kilometrelik parkurdan oluşan bisiklet turunda vatandaşlar pedallarını 19 Mayıs için çevirdi. Ardından Derinlere Saygı Dalış Topluluğu, Marmara Üniversitesi Su Altı Topluluğu ile özel bir üniversitenin su altı topluluğu hep birlikte “Ata’ya Saygı Gençlik Dalışı” gerçekleştirdi. Atatürk’e duyduğu büyük sevgi nedeniyle dalış etkinliğine katılan Osmangazi Köprüsü mühendislerinden Japon Yoshinori Moriwaki ise vatandaşların ilgisini topladı. Kıyıdaki vatandaşların marşlar söyleyerek takip ettiği dalış ekibinin su altında hazırladıkları Atatürk’ün gözlerinin bulunduğu pankartı açması ise vatandaşlardan büyük alkış aldı. Sonrasında ellerinde Türk ve Japon bayrakları ile suda meşaleler yakan su altı dalış ekibinin gösterileri vatandaşların büyük beğenisi kazandı.

“Bütün bu ülkenin insanlarının mücadele ettiği gün, şehitlerimizi saygıyla anıyorum”
Vatandaşların etkinliklere yoğun katılım göstermesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “ Ulusların tarihlerinde önemli tarihler vardır bu tarihlerden birisi de bizim ulusumuz için 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıktığı tarih. Emperyalizme karşı mücadelenin başladığı gün, özgürlüğümüz için, bağımsızlığımız, şehitlerimiz ve gazilerimizin bütün bu ülkenin insanlarının mücadele ettiği gün, şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Manga ve diğer sanatçılardan konser var burada dalış var, farklı spor dallarında etkinlikler var, gün boyu devam edecek” diye konuştu.

“Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun diyorum bende Atatürkçüyüm”
Atatürk’e olan sevgisi nedeniyle Kadıköy’deki etkinliklere katıldığını dile getiren Osmangazi Köprüsü’nün yapımında mühendis olarak çalışan Yoshinori Moriwaki, “Bugün öncelikle Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun diyorum,ben de Atatürkçüyüm. Çok seviyorum, şimdiye kadar tarihte dünyanın en güzel 5 liderinden bir tane diye düşünüyorum.Bugün çok güzel genç insanlarla beraber hareket yaptık” diye konuştu.

“Her sene katılıyorum hem iyi bir spor hem de güzel bir gün geçirmiş oluyoruz”
Bisiklet turuna her sene düzenli olarak katıldığını ifade eden 62 yaşındaki Sinan Soyer, “Çok mutluyum, her sene katılıyorum hem iyi bir spor hem de güzel bir gün geçirmiş oluyoruz. Herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı kutlu olsun" dedi.