Gündem Japon Prensesi Türk gemisinde ebru yaptı

Japon Prensesi Türk gemisinde ebru yaptı

09.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

125 yıl önce batan Ertuğrul fırkateyninin anısına Japonya’ya tarihi bir yolculuk yapan TCG Gediz, Tokyo’daki faaliyetlerini bitirdi.

Japon Prensesi Türk gemisinde ebru yaptı

Gemide verilen son resepsiyona katılan Japonya Altes Prensesi Hisako Takamado, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görevli Astsubay Onur Yüksel ile ebru yaptı.

Haberin Devamı

20 bin kilometre seyir yapan ve 10 limana uğrayarak Tokyo’ya gelen TCG Gediz’e son resepsiyonunda Japonya Prensesi sürpriz yaptı. Japonya İmparatorluk ailesinden Altes Prenses Hisako Takamado, gemiye gelişinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanı Tümamiral Namık Alper ve Tokyo Büyükelçisi Bülent Meriç tarafından karşılandı. Türk yetkililerle görüşen Prenses, TCG Gediz’in helikopter pistinde ebru sanatı yapan Astsubay Onur Yüksel’i görünce yanına gitti.

Japonca bilen Yüksel, suya boya ile yapılan ebru sanatını anlatırken Japonya’da çok yaygın olan “suminagaşi” sanatına benzerliğini dile getirdi. Astsubay Yüksel’in teklifi üzerine eline fırça alan Japonya Altes Prensesi Hisako Takamado, mavi ve sarı renklerini kullandı. Astsubay Yüksel’in yardımıyla kırmızı bir lale de yapan Prenses Hisako Takamado, iki ülke ilişkilerinin yüz yıllık geçmişine değindi. Kağıt üzerine çıkartılan ebru eseri Prenses’e verildi.