Populer Bilim Japonlar'dan Ay'a İlk Billboard!

Japonlar'dan Ay'a İlk Billboard!

16.05.2014 - 12:01 | Son Güncellenme:

Başka bir gezegene seyehat ve oralarda yaşam başlamamışken Japonlar'dan ilginç bir hamle geldi. Ay'daki ilk billboard Japonlar'dan geldi.

Japonlardan Aya İlk Billboard

ın, Japonlar tarafından bir su markası için olacağını tahmin eder miydiniz?

Haberin Devamı

Japon içecek üreticisi Otsuka, ünlü içecekleri “” için dev bir reklam kampanyası hazırlıyor. Otsuka’nın niyeti, içi toz haldeki Pocari Sweat içeceği dolu, 1 kilogram ağırlığında bir konteyneri Ay’a yerleştirmek. Ayrıca konteynerde, Asya’nın çeşitli yerlerinden çocukların geleceğe ilişkin mesajları da yer alacak. Böylece insanlığın pazarlama faaliyetlerinde yeni bir çağa girmiş olacağız.

Bu reklam konteyneri, Ekim 2015’de Ay’a yapılacak ilk özel uçuşta götürülecek. Otsuka bu kampanyanın, gençleri astronot olup Ay’a gitmek için heveslendirmesini umuyormuş. Konteyner, Tesla elektrikli arabalarını yaratan Elon Musk’ın sahip olduğu, “SpaceX” firması tarafından üretilen Falcon 9 roketi ile yollanacak. Ay’a ise “Astrobotic Technology” firmasının Griffin isimli iniş aracı ile ulaştırılacak.

Haberin Devamı

Pocari Sweat, Japonya’nın en ünlü içecek markalarından biri, ama Japonya’da kimse “Pocari”nin ne olduğunu ve neden onun terini su niyetine içtiğini yıllardır bilmiyor.

Dünyanın ilk gezegenler arası reklam çalışmasının nasıl doğduğunu ve yapılan hazırlıkları