Ege Japonlar, Ege’yi zeytinle tanıtacak

Japonlar, Ege’yi zeytinle tanıtacak

17.01.2018 - 00:34 | Son Güncellenme:

JATA Başkan Yardımcısı Kikima, getirdikleri turist sayısında düşüş yaşandığını 200 binli rakamlara çıkmak için Ege’yi ‘zeytin rotası’na ekleyeceklerini söyledi

Japonlar, Ege’yi zeytinle tanıtacak

Japon Seyahat Acenteleri Birliği (JATA) üyeleri, İzmir Ticaret Odası’nı (İTO) ziyaret etti. Birliğin Başkan Yardımcısı Jungo Kikima, Japon turistlerin Türkiye’yi çok sevdiğini, ancak son dönemde turist sayısında düşüş yaşandığını belirtti. Türkiye’ye ziyaretlerin artırılması için çalıştıklarını aktaran Kikima, “Genellikle İstanbul ve Kapadokya ağırlıklı turlar yapılıyor. Bunu tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. İzmir ve Ege kıyılarına Japon turist getirmek için mekanizma kurgulamak istiyoruz. Daha önce Avrupa’nın en güzel 30 şehrini belirlemiştik. Bundan sonra belirleyeceğimiz 20 şehre, ‘zeytin rotası’nı da eklemek istiyoruz. Efes’ten Bergama’ya uzanan bu rotayla bölgenin daha çekici olacağını düşünüyoruz. 200 binli rakamlara ulaşabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

‘Etkileşim yılı’ çalışması

Kikima, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yürüttükleri çalışmalarda, 2019’un ‘Türkiye-Japonya Turizm Etkileşim Yılı’ olarak belirlenmesinin de görüşüldüğünü sözlerine ekledi. Japon turizmci Toru Ikuta ise her yıl 18 milyon Japon’un turizm amaçlı seyahat ettiğini, Türkiye’nin ancak yüzde 1’e kadar pay alabildiğini, bunun yükseltilmesi için yeni havayolu rotalarının eklenmesi gerektiğini dile getirdi. Heyette bulunan Kotaro Kogi de, 5-6 Şubat’ta, 5 Japon acenteden temsilcinin İzmir’e geleceğini ve ‘zeytin rotası’ üzerinden ürünler geliştireceklerini kaydetti. İTO Başkanı Demirtaş ise Japon turistlerin aradığı herşeyin İzmir ve çevresinde bulunduğunu, güvenlik anlamında Avrupa ve ABD’nin turistik kentlerinden çok daha iyi konumda olduklarını vurguladı.