Gündem Türk jetleri PKK kamplarını vurdu

Türk jetleri PKK kamplarını vurdu

24.07.2015 - 22:44 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları dört yıl aradan sonra Kuzey Irak'taki PKK kamplarını vurdu. Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan uçaklar PKK'nın Zap, Gare, Haftanin, Metina ve Avaşin'deki kamplarını bombaladı. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre jetler 01.15'te Kandil ve Şemdinli'nin karşısında bulunan Hakuk'u bombaladı

Türk jetleri PKK kamplarını vurdu

Türk jetleri yeniden Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalandı. Yerel kaynaklar başlangıçta 9 civarında F-16'nın mühimmatlı bir şekilde havalandığı bilgisini verdi. Uçakların operasyon hedefi konusunda resmi açıklama yapılmadı. Yerl kaynaklar hem Kuzey Irak'taki PKK hem de Suriye'deki IŞİD hedeflerinin vurulduğunu söylüyor. Doğan Haber Ajansı, Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki 5 ayrı noktada bulunan PKK kamplarına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. PKK'nın Zap'taki kritik lojistik kampıyla Gare, Haftanin, Metina ve Avaşin vuruldu.
Zap'ı vuran uçaklar, PKK'nın ana kampı Kandil'e yönlendi. DHA muhabiri uçakların Kandil'de kısa bir keşif uçuşu yaptığını söyledi.
Kalkan uçaklar 23.50'de dönüş yaptı. Saat 00:00'da da 6 uçak daha havalandı.
Çukurca'daki DHA muhabiri de uçakların Hakkari yönünden gelip, Haskel Dağları ve Hakantepe Bölgesi’nden geçerek Irak’a doğru yöneldiklerini duyurdu.
AFP'ye konuşan PKK sözcüsü Bahtiyar Doğan, saat 23:00'ten itibaren sınıra yakın pozisyonlarının hem Türk F-16'ları hem de karadan top atışlarıyla vurulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türk jetleri PKK kamplarını vurdu
Türk Hava Kuvvetleri'nin Perşembe günkü operasyonunda Suriye'deki IŞİD hedefleri vurulmuştu.
Başbakan Davutoğlu, gündüz saatlerinde yaptığı açıklamada gerekirse Suriye hava sahasına da girilebileceğini söylemişti.
Dışişleri Bakanlığı'ndan akşam saatlerinde yapılan açıklama ile Türkiye’deki askeri üslerin ABD ve koalisyon ülkelerine ait insanlı ve insansız uçaklara açıldığını, Türk Hava Kuvvetleri’nin de operasyonlara iştirak edeceğini söylenmişti.
Kaynak: DHA, Al Jazeera