Gündem Jetler Kandil’i akıllı mühimmatla vurdu

Jetler Kandil’i akıllı mühimmatla vurdu

06.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’ya karşı operasyonlar sürerken, jetler de Kandil’deki terör yuvalarına bomba yağdırdı. Akıllı bombalarla düzenlenen operasyonda PKK hedefleri yerle bir edildi

Jetler Kandil’i akıllı  mühimmatla vurdu

PKK ile mücadele kapsamında önceki gece çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekâtta, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde PKK’ya ait olduğu tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi. Hakkari’de de eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü PKK mensuplarına yönelik hava operasyonunda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Şırnak’ta ise Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenleyen 4 terörist öldürüldü. PKK ile mücadele kapsamında, önceki gece boyunca çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekâtta, Irak’ın kuzeyindeki Kandil bölgesinde PKK’ya ait olduğu tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi. Çok sayıda F-4E 2020 ve F-16 uçağı ile yapılan sınır ötesi harekâtı, havadan yakıt ikmal ve ihbar kontrol uçağı ile insansız hava araçları da destekledi. Operasyonda, Irak’ın kuzeyinde Kandil bölgesinde PKK’ya ait olduğu tespit edilen hedefler, akıllı mühimmat kullanılarak etkisiz hale getirildi. Operasyona ilişkin görüntüler de kamuoyu ile paylaşıldı. Görüntülerde TSK’ya ait uçaklar, Kandil bölgesinde tespit edilen silah, mühimmat ve yakıt deposu ile PKK’lıların barınma alanlarını imha ediyor.

Haberin Devamı

100’e yakın hedef vuruldu

Diyarbakır, Malatya, Bandırma, Ankara-Akıncı ve Merzifon’daki üslerden havalanan 40 kadar uçak yakıt ikmali için üslere dönüş yapmadan tanker uçağından yakıt alarak uzun süreyle Kandil’i vurdu. Kandil’de 100’e yakın hedefi imhada lazer güdümlü bombalar ile sığınak delici bombalar (NEB) kullanıldı. Operasyonda PKK’ya ait silah, mühimmat ve akaryakıt deposu ile teröristlerin barındıkları mağaralar tam isabetle vuruldu. Askeri kaynaklar, harekatın uzun süreden beri Kandil’e yapılan en kapsamlı hava operasyonu olduğunu söylediler.

Eyleme hazırlanıyorlardı

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK/KCK’nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Hakkari’de sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilen teröristlerin bulunduğu mağara ve sığınaklara hava harekâtı düzenlendi. Operasyonda 12 PKK’lı terörist öldürüldü.

Haberin Devamı

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü’nün Bahçelievler Mahallesi’ndeki hizmet binasına PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çıkan çatışmada dört terörist etkisiz hale getirildi.