Çanakkale Jica Temsilcilerinden Biga Ziyareti

Jica Temsilcilerinden Biga Ziyareti

12.10.2017 - 18:14 | Son Güncellenme:

.

Jica Temsilcilerinden Biga Ziyareti

Çanakkale’nin Biga Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımında kredi desteği sağlayan JİCA-Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın Türkiye Ofisi temsilcileri ile İller Bankası’ndan temsilcilerin yer aldığı heyet, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ı ve ardından Atıksu Arıtma Tesisi’ni ziyaret etti.
Ziyarette İller Bankası temsilcilerinin yanı sıra Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkanı Yasui Takehiro, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Iiyama Masaki, Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Sawada Satoe, Oda Kredileri Danışmanı Shuhei Seyama yer aldı. Heyeti Biga Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Müge Çelik ve Biga Belediyesi Fen İşleri İşleri Müdürü Sebahattin Karagöz karşıladı.
Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ve Temizlik İşleri Müdürü Müge Çelik, Hamdibey Mahallesi Kadıovası mevkiinde yer alan Atıksu Arıtma Tesisi’ni heyete gezdirdiler ve JICA temsilcilerinin sorularını yanıtladı.
Evsel atıksuların arıtım süreçlerini inceleyen heyete bilgi veren Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Çevre iznimizi aldık. Aktif Çamur Sistemi ile çalışan tesisimiz 13 bin 972 m3/gün kapasiteye sahip. Tesisimiz 2 kademeli ve 90 bin kişi nüfusa hizmet edecek şekilde planlandı" dedi.
İdari Bina’da tüm süreçleri anlık olarak bilgisayar sisteminden takip eden heyet, daha sonra Atatürk Kültür Merkezi’ni ziyaret etti.
Tesisleri çok beğendiğini ifade eden Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Türkiye Ofisi Başkanı Yasui Takehiro, "Ziyaretimizden memnun ayrılıyoruz. Atıksu Arıtma Tesisi’ni hem yapım hem de kullanım süreçlerini takip ettiğimizde başarılı bulduk. Gerekli yanıtları aldık. Biga’yı çok beğendik" dedi.