Gündem Jirki aşiretine aynı yerde ikinci saldırı

Jirki aşiretine aynı yerde ikinci saldırı

14.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta yol kesen bir grup PKK’lı terörist, Jirki aşiretine mensup Naci Adıyaman ile kardeşi Fikret Adıyaman’ın aracını yaktıktan sonra, iki kardeşi kaçırdı. Başlatılan operasyonda Naci Adıyaman’ın cesedi kaçırıldığı yerden 1 kilometre uzaklıkta bulundu

Jirki aşiretine aynı yerde ikinci saldırı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki İkinci Köprü mevkiinde önceki gece bir grup PKK’lı terörist yol kesti. Durdurdukları araçlarda bulunanları indirerek kimlik kontrolü ve bölücü örgüt propagandası yapan teröristler, korucu Jirki aşiretine mensup olan Naci Adıyaman ile kardeşi Fikret Adıyaman’ın içinde bulunduğu otomobili de durdurdu. Ak Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ile kendisinden önce aynı görevde bulunan kardeşi Fikret Adıyaman’ı silah tehdidiyle etkisiz hale getiren PKK’lı teröristler, araçlarını ateşe verdi. Teröristler, Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman’ın yeğeninin damadı olan Fikret Adıyaman ile kardeşi Naci Adıyaman’ı kaçırarak dağlık alana götürdü.

Cesedi bulundu

Olayı haber alan güvenlik güçleri zırhlı araçlarla teröristlerin yol kestiği ikinci köprü mevkiine giderek iki kardeşin kurtarılması için geniş çaplı operasyon başlattı. Saat 14.00 sıralarında kaçırıldıkları yere 1 kilometre uzaklıkta Naci Adıyaman’ın cesedi bulundu. Fikret Adıyaman’ın bulunması için Kato Dağı’ndaki operasyonlara devam ediliyor.

32 yıldır korucu

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi ile Hakkari’de etkin olan ve PKK’ya karşı 1984’ten bu yana korucu olarak mücadele eden Jirki aşireti lideri Tahir Adıyaman da, 11 Nisan’da yine aynı yerde teröristlerin saldırısına uğramıştı. Yaralanan Adıyaman’ın yanında bulunan korucuların karşı ateş açmasıyla teröristler dağlık alana kaçmıştı. Tahir Adıyaman, Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, aşiretin ileri gelenleri ise yaptıkları açıklama ile PKK’ya tepki göstermişti.