Geri Dön
Joaquin Phoenix'in aynı takımı giyme sebebi ciddi bir adım

Joaquin Phoenix'in aynı takımı giyme sebebi ciddi bir adım

Ödül sezonu boyunca aynı takım elbiseyi giymeyi seçen Joaquin Phoenix'in bunu yapma nedeni, iklim değişikliğine ve insanların ürettiği atıklara dikkat çekmekmiş. Yeni takım elbiseler sipariş ederek farklı türden atıkların üretimine neden olmamak için bu yolu seçen ünlü oyuncu, kendisiyle ilgili sevdiğimiz şeyleri ortaya koyuyor sanki.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Joker filminde üstlendiği başrol, Joaquin Phoenix'in müthiş bir ilgiyle karşılanmasını sağladı. Filmin popülerliği, onun popülerliğini çok besledi. Joker gibi zorlu, sancılı bir rolü gerçekten başarılı bir şekilde canlandırarak büyük bir işe imza attı Phoenix. Bu nedenle, yılın en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Ödül sezonunda da sürekli gözler üzerinde.

Haberin Devamı

Sezonun dikkat çeken ismi

Joaquin Phoenix, belki de Ricky Gervais'in Altın Küre ödül töreninde "Ödülünüzü alıp gidin, politik bir mesaj vermeye çalışmayın çünkü hepiniz aynı gemidesiniz" dediği oyunculardan ayrılıyor. Zira, sanırım Joker'deki rolü de filmografisindeki diğer rollerde de canlandırdığı karakterlerin büyük çoğunluğu, bir şeylere dikkat çekmek ister gibiydi. Bu nedenle, 2019'un en çok konuşulan isimlerinden biri olmasının nedeni, elbette şaşırtıcı değildi. Joker yılın rolüydü ve Phoenix bu işin altından Joker'i anlayarak kalktı.

Çok tören, tek takım

Film, büyük ödüllerde adaylıklar kazandı. Ödül töreni sezonunun da dikkatleri üzerine çeken filmi Joker'di. Nihayetinde, Oscar'da 11 dalda adaylık kazanan bir 'çizgi roman uyarlaması'ndan hatta daha da bel altı çalışmak isteyenlerin söyleyebileceğine göre 'süper kahraman filmi'ydi Joker... Joaquin Phoenix, iklim değişikliği protestosuna katılıp gözaltına alındığı ödül sezonunda, iklim değişikliği ve dünyanın önemli diğer sorunlarına dikkat çekmek için başka bir adım daha attı: Ödül sezonu boyunca tüm törenlere aynı takım elbiseyle katılmak.

Haberin Devamı

Stella McCartney tasarladı

Sürdürülebilir modanın önemli tasarımcılarından biri olan İngiliz Stella McCartney'in tasarladığı takımıyla karşımıza çıkan Joaquin Phoenix'in bu tercihi her yönden dikkat çekici.

Dikkat çekmek, konuşulmasını sağlamak istiyor

Sürdürülebilirliği önde tutan bir tasarımcının elinden çıkmış bir takımı birkaç kez giyerek sürdürülebilirliğe dikkat çekiyor ve aslında bu atığa 'ihtiyacımız olmadığını' ortaya koyuyor.

Bu yüzden seviyoruz

Tekstil endüstrisinin ürettiği atık miktarı elbette göz korkutucu boyutlarda. İklim değişikliğini, çevre kirliliğini ve daha fazlasını konuştuğumuz böylesi bir dönemde Joaquin Phoenix'in böyle bir adım atması, Hollywood için teşvik edici bir güç yaratmayacak olsa bile nihayetinde bu konularda duyarlı olan insanlara "Yalnız değilsiniz" mesajı vermek için bile oldukça önemli.

Bu düşünceli tavrı ve 'önemli' şeylere verdiği 'önem' nedeniyle seviyoruz onu. Tebrikler Joaquin Phoenix!

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler