Teknoloji John McAfee'ye suikast girişiminden bulundular

John McAfee'ye suikast girişiminden bulundular

27.06.2018 - 09:42 | Son Güncellenme:

McAfee güvenlik yazılımları şirketinin kurucusu ve yöneticisi aynı zamanda kripto para dünyasının tanınmış isimlerinden olan John McAfee'ye suikast girişiminde bulundular. McAfee, iki gün boyunca komada kaldığını açıkladı.

John McAfeeye suikast girişiminden bulundular

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

John McAfee, kripto para dünyasının en önemli figürlerden biri. Para teklifleri, sanal para birimleri ve genel olarak politika hakkında her zaman yorumlar yapıyor. McAfee bu kez, suikast girişimi sonrası iki gün boyunca komada kaldığını açıkladı.

ABD’nin Kuzey Karolina bölgesinde suikaste uğrayan McAfee, 22 Haziran’da getirildiği ve iki gün boyunca bilinçsiz şekilde gözetim altında tutulduğu Vidant Tıp Merkezi’nde kendisine geldi.

McAfee, "Üç günlük yokluğumdan dolayı özür dilerim ama iki gün boyunca Kuzey Carolina'daki Vidant Tıp Merkezi'nde bilinçsizdim ve yeni uyandım. Düşmanlarım, daha önce musallat olduğum bir şeyi yeniden ortaya çıkarttılar. Bununla birlikte, hayal edebileceğiniz herhangi bir kişiden daha zor ölürüm. Geri döndüm."

Haberin Devamı

Bu, McAfee'nin bu gibi durumlarda ilk defa karşı karşıya geldiği durum değil. 2012 yılında, kendisi bir kişiyi öldürmekle suçlandı. Guatemala'da yakalandıktan sonra orada bir süre hapiste geçirdi. Gerçekten de, karteller ve benzer suç gruplarıyla ilgili bazı problemleri vardı. Korunmak için güçlü bir şekilde silahlandırıldı.

John McAfee, bu olaydan üç günden önce, SEC tehditleri nedeniyle artık ICO'larla çalışmayacağını veya tavsiye etmediğini söylediği bir tweet attı. SEC, İlk Para Tekliflerini düzenleme ve yatırımcılara zarar verebilecek dolandırıcılıklardan kaçmanın yolunu arıyor. Dahası, düzenleyici kurum bazı önemli sanal para birimleri ve ICO'ları nasıl değerlendireceğini anlamaya çalışıyor.

Geçen hafta SEC, Bitcoin (BTC) ve Ethereum'un (ETH) menkul kıymet olmadığını ve ülkedeki menkul kıymet yasalarına uymadığını belirledi. Aynı zamanda, ICO'ların ülkede yasadışı olarak faaliyet gösteren kayıtlı olmayan menkul kıymetler olduğuna inanıyorlar.