Cadde Johnny Hallyday'a binlerce kişi veda etti

Johnny Hallyday'a binlerce kişi veda etti

09.12.2017 - 18:05 | Son Güncellenme:

Önceki gün akciğer kanserinden hayatını kaybeden dünyaca ünlü Fransız sanatçı Johnny Hallyday, Paris’te son yolculuğuna uğurlandı. ‘Fransız Elvis' olarak anılan rock yıldızının cenaze törenine binlerce kişi katıldı.

Johnny Hallydaya binlerce kişi veda etti

Gerçek adı Jean-Philippe Smet olan Johnny Hallyday, geçtiğimiz çarşamba günü akciğer kanserine yenik düşmüştü. 74 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü rock yıldızı için Paris'te cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Hallyday’nin binlerce hayranları, ‘Fransız Elvis'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Zafer Takı'ndan başlayan veda töreni birçok müzisyen ve yaklaşık 700 motosikletlinin katılımıyla Champs Elysees Caddesi'ne kadar uzandı. Törende katılımcıların güvenliği için yaklaşık 1500 polis görev aldı.

Cenaze törenine; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile eşi Carla Bruni ve çok sayıda devlet adamı katıldı.

18 platin albümü olan, 100 milyondan fazla plak satan Hallyday’in öldüğü günü Fransa'da ulusal yas ilan edilmişti. Sanatçının ölümü üzerine müzik dünyasından çok sayıda ünlü isim, ailesi ve hayranlarına yönelik baş sağlığı ve destek mesajları yayımlamıştı.

EYFEL KULESİ 'TEŞEKKÜRLER' MESAJI

Haberin Devamı

Paris kentinde yer alan Eyfel Kulesi, 6 Aralık'ta hayatını kaybeden Johnny Hallyday adına ışıklandırıldı. Dünyanın en çok ziyaret edilen anıtlarından biri olan Eyfel Kulesi'nde, efsaneye sanatçıya saygı göstermek adına, "Merci Johnny (Teşekkürler Johnny)" mesajı yayınladı. 8 Aralık Cuma günü başlatılan ışıklandırma 9 Aralık akşamına kadar devam edecek.